YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Yamaha (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Boja, psr9000, Sinan Sakic "Hej od kad sam se rodio&quo (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=1337)

asc01001 22.11.2006 09:40

Boja, psr9000, Sinan Sakic "Hej od kad sam se rodio&quo

Cao!

Znali ko kako se zove boja od pjesme "Hej od kad sam se rodio"

Dali bi neko htjeo da je stavi na download?

/psr9000

Alix 22.11.2006 09:55

Ej Prijatelju boja se zove DOUBLE REED...Ali ima jedna caka kod te boje...Naime ja je imam na Tritonu i kad je kliknem radi kao gajda...Ali kad trebam da napravim onu improvizaciju sa portamentom pritisnem desnu tipku kod Pitch-a (ne znam kako se zove) i automatski se stavi portamento i zvuči ORIGINAL...E sad ne znam kako je to kod Yamahe jel i ona ima tu opciju kao Triton...Pozdrav!

triton_Extreme 06.12.2006 13:24

cao,

Boja se zove GAJDA, pogledaj u donwload centrú tu ima ja milsim za yamahu i imas i sempel

pozdrav

elvis 06.12.2006 20:05

,,zove se double reed..na casio cz-230s ,,fabricka boja..a ja mislim da ima na download ovdje,,

Alix 07.12.2006 00:01

E svašta...GAJDA...Pa gajdi postoji bar jedno 40 različitih komada...Kao što sam ja na početku reko a Elvis ptvrdio-Boja se zover DOUBLE REED...I naravno nalazio se u Downloadu samo trebaš malo bolje pogledati...Pozdrav!

BasariStudios 07.12.2006 01:48

Ta boja nije nikakva gajda niti ta boja ima ikakve veze sa gajdom.
Gajda ne zvuci tako, niti 1 procent, to je samo sintovska boja sa CZ230S.
Naravno da mi sve zovemo GAJDE ili GUERINI... :?:

Vaxter 08.12.2006 11:13

hehehehehehe

Ova ti je dobra... :lol:

Ali stvarno je kod nas sve gajde ili guerini shto imalo lichi na gajde i harmoniku.
Bash sam nekako pregledao neke boje za DX i Tritona.

Sve same gajde i Guerini... :lol: :lol: :lol:

Alix 08.12.2006 15:32

Ejh to nije još ništa...Neki čak OBIČNU oboe boju malo prerade i napišu Zurla...I tako naredaju malo više tih oboa sa različitim efektima i kad vidiš imena...Auu--Turkye zurla,Arabic zurla,mislim glupost da nema kraja...Ili obična Mussete harmonika na PA50 a ono piše Dellapa...E svašta čovjek da vidi...I razne LEAD-ove ljudi stave u MONO mode i to je već gajda...Al eto šta ćeš...južnjaci :lol: ...

BasariStudios 08.12.2006 15:42

Ipak nije ni to nista, da ti vidis PA80 setove:
Machka.SET, MojaCura.SET, BemTe.SET, Dino.SET, Almir.SET,
MojKomsijaSuljo.SET, BemTiSve.SET, ZenaMeJeOstavila.SET,
StoSiMeZajebo.SET i td...isto ima i imena pola JUGE po setovima...

Alix 08.12.2006 20:41

A de si naso ovaka imena pobogu...Pa ovo nema na svijetu...E svakakva imena da ljudi stave...Ali sta ces-ma da su to setovi od ljudi sto su ih napravili nebi se tako zvali...Nego dode ti neki klosar sto nema pojma kako da sastavi set i zameni imena boja,ritmova i seta i KAO on ga napravio...ma No Comment...

Trenutno vrijeme na Forumu 13:33

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org