YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Mixeri (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Kvar na EMX 5000 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=13792)

b.o.Y.c.h. ČK 25.04.2010 05:31

Kvar na EMX 5000

Ovako, radi se o Yamaha Emx5000, 20 kanala, ima u sebi pojačalo - 2x500
Usred svirke počela se stišavati sama od sebe, pucketalo nešto, kao da nema struje
Kad sviram neku melodiju bez pratnje sve radi, dok bi upalio ritam, rikne,bass se ne čuje, sekundu radi sekundu se skroz stiša, svirka apsolutno nije moguća
Slično stvar kao kad kabal prekida, šumi, pa radi, pa ne radi

Eh ako bi ko znao o čemu se radi, ili je imao isti problem, pišite, treba mi pomoć, hvala!
Imam svirku u petak i subotu, a do onda bi trebala proraditi...Malo sam pod gasom, valjda ćete shvatiti moj problem :)

milanceshow 25.04.2010 05:37

Jel se zastita pali ili ....?
Pocni od kablova.Mozda kabl ima negde kratki spoj!

bokivelik 25.04.2010 12:14

....

Moze biti da je glavni potenciometar posto je moj kolega iz benda menjao. Slicni simtomi pucketanja i utisavanja.

user0 25.04.2010 12:51

ja bih se samo nadovezao na svog kolegu b.o.Y.c.h. ČK...
danas sam isprobao spomenutu mixetu, opteretio je skoro sa maksimalnom snagom, i radi normalno...e sad je pitanje sta joj je bilo jucer... cini se da je limiter rasterecivao mixetu, ali neznam iz kojeg razloga...

mimiki 25.04.2010 12:52

kontakt sprej stavis na potenciometre,99% ti je to ako su kablovi ispravni

b.o.Y.c.h. ČK 25.04.2010 15:22

Neznam ovo sa potenciometre...Mixeta je novija, očuvana je, uvjek pokrivena, tu i tamo se počisti, potenciometri rade ko sat, mislim da nije problem u tom.. Ali obratit ću pažnju...
Bojim se opet ići na svirku a da se ista stvar ne dogodi, a ako je nosim u yamaha servis možda me oderu za neki sitni kvar...Šta sad?

Marco7 25.04.2010 17:24

Meni se kod EMX5016cf jednom desilo da je bio ocajan napon,ali ocajan i malo mi je distorzirala a to moguce da je i kod tebe bio problem!Inace odlicno Yamaha odlicno podnosi los napon i to ali kad je bas ocaj hoce da se desi po nesto nepredvidjeno i ja mislim da je bas to u pitanju ;)

jasmink 25.04.2010 17:28

Mi radimo na Montarbo miksetu XD66 desi se nekada isto kao i tebi ali sam slucajno pronasao problem na montarbu ima taster processor on pravi problem kad ga iskljucim pa ukljucim opet sve radi ok a na yamahi postoji prekidac Yamaha Speaker Processing probaj kad pocne to da se desava da prebacis mozda je to problem.

Pozdrav!

b.o.Y.c.h. ČK 25.04.2010 17:38

@marco

Ako misliš na napon u lokalu, tu nije bilo nikad problema, vlasnik je čak isključio nekoliko trošila, štekali u drugo mjesto, ali isto se dešavalo

@Jasmin

E probali smo i sa tim tasterom processing speaker, ali ništa...A šta točno taj processing radi?

jasmink 25.04.2010 20:13

Neznam jesi probao da ga stavis na on zvuk bude puniji kao da imas i bufere @marco7 bi trebao da zna on ima 5016CF.

Trenutno vrijeme na Forumu 19:08

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org