![]() |
problem kod korga-pa1xpro
drugari evo ubime moj problem pa reko da se malo zalim . naime, kad sviram na korgu u sred svirke menjam ritmove, ili boje , od jednom mi sve stopira i samo daje neki cudan zvuk kao zzzzzrrrrrrr i ukoci nece nista dalje dokle ga ne iskljucim i opet upalim.E sad me interesuje, dali je imao neko slican problem ko ja, i dali moze da mi kaze neko sta bi moglo da bude pozdrav
|
Stisni Shift + Start/Stop da vidis dali ce prekine taj zvuk.
Desavalo mi se nekada, kad ima neki loso uradjen Drum kit da zaglavi sa zujanje. Sa shift + Start/Stop treba da prekine. Ako opet ne prestaje onda je nesto drugo. A ako nista drugo mozes probati preinstalaciju OSa. (naravno prethodno zacuvas svoj set) |
Ja sam imao problem na jednom style-u ,kada ga upalim cudno radi i kada prekinem ostaje to zzzz...(dok nisam saznao za SHIFT + START/STOP gasio sam klavijaturu i cekao da se ponovo upali).Problem sam rijesio tako sto sam promjenio drum kit.Sad je sve ok.
|
ja sam imo slican problem dok nisam skonto da je jedan multisempl bio lose uradzen njega izbriso naso bolji i rijesen problem .To je isto jedna od mogucnosti a mozda je i sa drum kitom slicno ovo sto kolege kazu da su imali probleme .
pozdrav |
proveri dal su ti semplovi u redu, ustvari obrisi sve semplove sa RAM memorije pa pusti nek svira klavijatura i vidi kako se ponasa ako nije i to ok preinstaliraj OS i kad budes ucitavao set nemoj ucitavati global nego sam namesti postavke za global.
|
hvala svima
e drugari multisempl mi je u korgu bio lose uradzen njega sam izbriso i naso bolji i rijeseio problem a bas sam se uplasio hvala svima za pomoc ;)
|
Aj kad je vec tema da neotvaram novu dali je neko imao problem sa gutanjem cinele znaci kad u isto vreme stisnem akord leva desna ruka ali ne na svim bojama proguta mi cinelu zna neko sto ?
|
@jasmink
Mislim da je zbog harmonije. Kad stisnes akord, sa neka masivna boja kako strings na sve tri upper-e i lower, + 8 kanala iz ritma, eventualno neki Pad i sve to klavijatura nije sposobna da izbaci, pa se neki ton, ili neki kanal prigusi, i snema ga. Meni se tako nekad desava stisava ritam sekcija, i zato izbegavam jake i masivne stringsove Pozz |
To je polifonija u pitanju!U trenutku bude preopterecen sa bojama koje rade na trakovima i na upperima.Ili koristi jednostavniju boju na jednom upperu ili brisi neki trak sa ritma koji smatras da ti nije bitan.
|
Proveri da nemaš u ritmu slučajno ukucane dve činele na istom mestu
|
Trenutno vrijeme na Forumu 06:05 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org