![]() |
Kako prebaciti tvornički Style ritam u Midi?
Da li netko zna kako mogu napraviti da recimo (npr. Hard Rock) ritam i ostale instrumente iz PA 800 prebacim u komp u Nuendo kao MIDI, pa da kasnije mijenjam zvukove i neke dijelove sam. Hvala unaprijed na odgovorima.
|
Ja za svoj Pa 80 koristim programcic MIdi to style.
On moze otvoriti i poneke staylove od Pa800, i Pa1x ja sam probavao, pa vidi probaj nista te ne kosta. Pozdrav |
Najprostiji nacin je da putem USB kabla posaljes direktno informacije u Nuendo.
Znaci, podesis kanale koje ti trebaju, pustis nekoliko taktova (uobicajeno 4 ili 8) da se snimi u Nuedno, rasclasnis u posebne trake, i mozes menjati kako hoces. Kasnije, ili ubacis u PA800 putem opcije "Import midi pattern" u zasebni stil, ili ga rucno napravis u STW. Pozdrav! |
Style to midi
Ne bi se slozio sa kolegom oko spajanja klavijature preko usb kabla na nuendo. Zbog sinhronizacije najcece midi nece biti pravilno quantize. Najispravniji i sigurniji a savakako i najjednostavniji nacin je otici u edit mode style na samoj klavijaturi zatim pritisnuti menu i jednostavno odabrati opciju export smf te potom exportirati svaki style element posebno. Ovakvi exportirani se mogu ubaciti u nuendo/cubase (import midi file gdje se mogu obraditi i exportovati a zatim importovati ponovo u klavijaturu. Proces je siguran i efikasan i ne dozvoljava propuste. Ovaj nacin je sigurniji nego bilo koji softwerski nacina ukljucujuci i nestabilni emc-software. POD POJMOM NESTABILNI PODRAZUMJEVAM NEZADOVOLJSTVO U KONVERTIRANJU GDJE NAJCESCE STYLE NE ZVUCI ISPRAVNO KAO NA ORIGINALU. ISTI SLUCAJ JE I SA KONVERTIRANJEM MIDI FILE TO STYLE.
|
Vecina nas koristi konvertovanja Midi to style i to radi u potpunosti, ja sa sigurnoscu tvrdim.
samo treba poslije u samoj klavijaturi malo podesiti boje, i nivelisat jacine i to je to. To je moje misljenje. Izvinte sto sam otisao malo u offtopic. POzdrav |
A zasto prelaziti kroz svih tih gluposta i komplikacije kad fino i lako mozes da ides u
Style Record Mode i onda MENU>EXPORT i odaberes koju god varijaciju/element zelis i exportiras sve to fino u MIDI i resen problem. Kako je bas Keyboards rekao. |
A kako se onda taj midi konvertira u style ?
|
Kako ti sad to mislis, on hoce iz Style u MIDI a ne obratno a obratno
je moguce na skroz isti nacin, umjesto Export ide Import u samom sintu. |
@epelaic
interesantno bi bilo da znamo sta ces posle sa tim midijem iz nuenda da radis? |
Citat:
Ja pitam dali se taj obrađeni fajl može nakon sejvanja ili importa u cubase otvoriti u klavijaturi kao style a ne midi fajl ? Ja sam dosada nakon obrade u cubase sejvao ili imprtovao midi fajl .A onda bih morao u stw određivati varijacije i ostalo da dobijem style . To mi nije neko rješenje . Zato me zanima ono što sam pitao . |
Trenutno vrijeme na Forumu 11:09 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org