![]() |
pravljenje ritmova
zdravo,interesuje me kako da naucim da kuckam ritmove..znam bass kontru i linije da pravim ali bubanj mi je problem da odkuckam, kako to nauciti?
|
Pa nadesh kako je tebi najlakse.
Ja naprimjer prvo vidim koju cu ritam, ako cu rumbu namjestim sebi sve, znachi 4/4 da mi kuca ritam i tako to. Pa prvo snimim cinele, pa onda bas, pa dobosh, pa predem na perkusije, i tako dalje. Kad zavrshim bubanj kucam dalje bass, kontre, violine itd. To mi je nesto najkrace sto sam mogao napisat. Pozdrav |
da znam ja to sve..ali ne znam kako da lupam bubanj to je problem a ne znam ni kako bi to mogao nauciti..
|
a ni ja ne znam, nit iko koju klavijaturu posjedujesh...
|
@bass
Udaras prstima po dirkama,a na zvucnicima se cuju elementi bubnja u zavisnosti koje dirke udaras! Slusas neki ritam i pokusas da ga izkopiras i to je to! |
nije to bas lako uraditi.treba znati sve i svasta da bi napravio dobar ritam a to se ne uci preko noci.
pokusaj sam da otkucaas nesto najprostije,nadji gde ti je bas ,dobos cinele kontra cinele na dirkama od klavijature pa polaku uci ako ti je do toga stalo. |
Meni je najlakse kad u Event Edit stavim bas bubanj bez da kucam (onako sa insert event) podesim tajming tacno recimo 001.01.000, to je na pocetak na takta. Tako mi dodju bas udare na mesto i posle kucam sve ostalo.
@bass Kolega trebas znati napraviti kvantizaciju (quantize). Znaci ako si promasio recimo ne si udrio dobos na vreme, ne brini, samo napravis "quantize" i sve ti se izramni. To ti je veoma vazan deo, inace tesko ces pogoditi svaki udar na pravo mesto. I jos nesto kad kucas bubanj namali snimanje na jedan eventualno 2 takta. Otkucaj njih, a posle naredne 2 ili koliko god taktove, same cu se popuniti sa ono isto sto si otkucao u prve. |
Prijatelju za pravljenje ritmova se rodis ili ne,kao i pevaci,ili ti bog da glas ili ne.sala mala
|
milane to nije shala vec istina ... :)
@bass ne verujem ti da ne umes ni jednostavnu dvojku da odkucas sa prstima na klavijaturi :confused: cim umes da pratis i da soliras onda imas i osecaj za ritam tj. tempo/takt ... a i ako izadjes malko iz takta, nije strasno jel se to preko kvantizacije ispravlja. za kompleksnije stvari - to je vec nesto dugo - tu treba dosta iskustva o raznim stilovima/zanrovima muzike i dosta fantazije da ne bi svaki ritam zvucio kao prethodni ... pozdrav |
Moras ovako da se napijes kao ja na snimku i onda "mlatis" po dirkama HAHHAHA
PS-Mozda cu dobiti opomenu za ovaj link :((( |
Trenutno vrijeme na Forumu 09:35 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org