YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Ritmovi (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=16)
-   -   pravljenje ritmova (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=13998)

bass 18.05.2010 22:26

pravljenje ritmova

zdravo,interesuje me kako da naucim da kuckam ritmove..znam bass kontru i linije da pravim ali bubanj mi je problem da odkuckam, kako to nauciti?

driftkiller 18.05.2010 22:31

Pa nadesh kako je tebi najlakse.
Ja naprimjer prvo vidim koju cu ritam, ako cu rumbu namjestim sebi sve, znachi 4/4 da mi kuca ritam i tako to.
Pa prvo snimim cinele, pa onda bas, pa dobosh, pa predem na perkusije, i tako dalje.
Kad zavrshim bubanj kucam dalje bass, kontre, violine itd.
To mi je nesto najkrace sto sam mogao napisat.
Pozdrav

bass 18.05.2010 22:42

da znam ja to sve..ali ne znam kako da lupam bubanj to je problem a ne znam ni kako bi to mogao nauciti..

driftkiller 18.05.2010 22:44

a ni ja ne znam, nit iko koju klavijaturu posjedujesh...

milanceshow 18.05.2010 23:02

@bass
Udaras prstima po dirkama,a na zvucnicima se cuju elementi bubnja u zavisnosti koje dirke udaras!
Slusas neki ritam i pokusas da ga izkopiras i to je to!

nesaband 18.05.2010 23:49

nije to bas lako uraditi.treba znati sve i svasta da bi napravio dobar ritam a to se ne uci preko noci.

pokusaj sam da otkucaas nesto najprostije,nadji gde ti je bas ,dobos cinele kontra cinele na dirkama od klavijature pa polaku uci ako ti je do toga stalo.

Ace 19.05.2010 00:18

Meni je najlakse kad u Event Edit stavim bas bubanj bez da kucam (onako sa insert event) podesim tajming tacno recimo 001.01.000, to je na pocetak na takta. Tako mi dodju bas udare na mesto i posle kucam sve ostalo.

@bass
Kolega trebas znati napraviti kvantizaciju (quantize). Znaci ako si promasio recimo ne si udrio dobos na vreme, ne brini, samo napravis "quantize" i sve ti se izramni. To ti je veoma vazan deo, inace tesko ces pogoditi svaki udar na pravo mesto.
I jos nesto kad kucas bubanj namali snimanje na jedan eventualno 2 takta. Otkucaj njih, a posle naredne 2 ili koliko god taktove, same cu se popuniti sa ono isto sto si otkucao u prve.

milan84 19.05.2010 01:32

Prijatelju za pravljenje ritmova se rodis ili ne,kao i pevaci,ili ti bog da glas ili ne.sala mala

grandia 19.05.2010 06:40

milane to nije shala vec istina ... :)

@bass

ne verujem ti da ne umes ni jednostavnu dvojku da odkucas sa prstima na klavijaturi :confused:

cim umes da pratis i da soliras onda imas i osecaj za ritam tj. tempo/takt ... a i ako izadjes malko iz takta, nije strasno jel se to preko kvantizacije ispravlja.

za kompleksnije stvari - to je vec nesto dugo - tu treba dosta iskustva o raznim stilovima/zanrovima muzike i dosta fantazije da ne bi svaki ritam zvucio kao prethodni ...

pozdrav

Dejan 19.05.2010 14:44

Test bubnjeva
You need to upgrade your Flash Player
Moras ovako da se napijes kao ja na snimku i onda "mlatis" po dirkama HAHHAHA
PS-Mozda cu dobiti opomenu za ovaj link :(((

Trenutno vrijeme na Forumu 09:35

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org