![]() |
korg pa 800 blokirao
zdravo svima. imam korg pa 800, pre par dana blokirao.kad ga upalim stoi samo ono plavo svetlo na displeju i nishta vishe.jel bi mogo neko da mi pomogne ? hvala
|
Reinstaliraj operativni sistem. Mozes skinuti njega i resurse sa korgovu stranu. Imas uputstvo tamo kako se to radi, a ako neznas engleski pretrazi postare teme na foruma, sigurno je negde objasnjeno.
|
hvala na savet. probao sam, preinstalirao operativni sistem, promenio kabel za struju, opet ponavlja isto. poludechu !!
|
Da li si ubacivao nesto pre toga u klav?
|
nisam nishta ubacivao, pre sat vremena sam uspeo da ga startujem, ali blokirao mi nakon toga, znachi ne radi nishta, kao da je zaledjen !
|
Možda je RAM memorija u pitanju.To je čest problem kad je PA 800 serija u pitanju.Proveri RAM memoriju,za svaki slučaj.
Pozdrav! |
@mdenik
I meni se isto to desilo,samo na Rolandu.Ubacivao sam nesto u klav i posla kada sam upalio klavijaturu na displeju se pojavio samo naziv klavijature i vise se nista nije desavalo.Kao sto je Jolly rekao proveri RAM kod njih se to cesto kvari.Pozzz |
danas je startovao bez ikakvog problema, ubacio sam set koji vech dugo koristim... i nakon pola sata svirke... blokirao...
|
...maticna ploca verovatno. Ne bi bilom lose da ga odneses u neki servis na pregled. Takav isti slucaj je imao moj drugar.
Prethodono uradi test RAM memorije u BIOS modu klavijature (STYLE+ MEDIA tasteri pritisnuti prilikom ukljucenja...), cisto da budes siguran da nije ona. |
Trenutno vrijeme na Forumu 15:56 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org