![]() |
|
Odakle svirate ove pesme?
E drage kolege trebala bi mi mala pomoc.Nisam nasao ovakvu temu i izvinjavam se moderatorima ako sam nesto pogresio.Interesuje me odakle,mislim iz koje intonacije obicno svirate sledece pesme:?
Ajde mori dan dva avlije,avlije polomicu case od kristala mirno spavaj nano nije mene duso ubilo Svilen konac bele rade uz moravu vetar duva devojka iz grada ljubi me i nista ne pitaj moj dilbere poslednji boem Hvala unapred svima.pozdrav |
Pokusacu ovako sad napamet ako ima greski nisam kriv hehe.
Avlije avlije ja bih svirao iz d mola Plomicu case od kristala ako se ne varam je durska E dur Mirno spavaj nano iz Ddur Uz moravu vetar duva B dur devojka iz grada F dur Moj dilbere F dur ili isto E dur Poslednji boem iz D dura Mozda sam ovako napamet pogresio dur za mol nisam siguran bas sada ovako bez harmonike u rukama..Poooz |
@zeljko hvala na odgovoru,voleo bih da cujem jos ostale kolege.U svakom slucaju hvala puno.pozzz:)
|
ajde mori dan dva bih svirao D ili G mol...ja ga sviram iz G ali i D je lepo...
Avlije bih kao i Kollega Zeljko iz D mola Polomicu case mi svuci lepo iz C dura..tu ga ja sviram.. Iz moravu Vetar duva F dur Devojka iz grada iz E dur sviram Moj Dilbere mi se svidja najvise iz Fis dur...dobro je i za pevace a ljubi me i nista ne pitaj sviram iz a mol..=D Pozz |
....
Kolega @nemanja 1982 napisi za koji tonalitet hoces pesme (muski ili zenski)?
Posto si napisao i muske i zenske pesme. Ovako ti moze reci svako od nas sta mu padne napamet od tonaliteta! |
Ne bi rekao da je "polomicu case od kristala" durska pesma...
|
....
Pa zavisi kako je posmatras?=)):lol:
Mozda kolegu zanimaju samo pocetni akordi a ne osnovni.:confused::lol: |
@ bokivelik muske pesme-iz muskih intonacija,a zenske iz zenskih.;)
|
Ajde mori dan dva -Emol
avlije,avlije -Hmol ili Cmol polomicu case od kristala -Gmol -molska pesma ljudi mirno spavaj nano -D nije mene duso ubilo -Gmol Svilen konac -D bele rade -C uz moravu vetar duva -G devojka iz grada -F ljubi me i nista ne pitaj -Gmol moj dilbere -E poslednji boem -G |
Jedino se slazem sa misljenjem ZSIMONOVICA, ljudi sta je vama, pisete nesto sto nema veze sa mozgom!!!
|
Trenutno vrijeme na Forumu 09:00 |
|
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org