YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Korg PA 50 Floppy (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=14719)

sale0230 07.08.2010 17:52

Korg PA 50 Floppy

Izgleda da mi je crko floppy. Sinoc sam ucitavao ritam sa Direct FD-a i odjednom je prestao da radi, ukljuci se zelena lampica krene da ucitava, ali pise disk is not formated, i ne mogu vise nista da ucitavam sa floppy-ja, ni SETOVE, ni Midi fajlove. Jel moguce da je riknuo?
Jel moze bilo koji floppy da se stavi sa PC-a umesto ovog fabrickog, a da radi isto kao i ovaj, mislim na brzinu i ostalo?

svirko 07.08.2010 18:14

Možeš stavit floppy sa kompa, bez problema.;)

sale0230 07.08.2010 19:37

Ok. Hvala.;)

EmirTotic 07.08.2010 21:17

To se meni desavalo na yamahi staroj kad sam koristio floppy. Moguce je da ako je stariji floppy disk nece da ga cita. To ti je do citanja u FDD. Ja sam moj menjao tada. Stavio sam najobicniji od kompa starog i sljakalo je. ;)

stefani91 08.08.2010 16:05

Ja imam čudan problem sa flopijem. Sve on super radi, ali kada nešto snimim na disketu sa windows 7 koji koristim, neće da pročita. Kaže isto not formatetd ili šta već, ali kada snimim na xp-u disktu onda radi, tako da imam dva windowsa zbog toga, ali ne znam zašto neće sa sedmice.

svirko 08.08.2010 22:53

Pogledaj, prilikom snimanja na disketu, u kojem formatu ti snima na XP, a u kojem na WIN7

vladimir68 09.08.2010 11:53

Sama FD jedinica (čitač floppya) retko crkava.Što se tiče samih disketa kojih ima raznoraznih,najbolje je uzeti diskete poznatih proizvođača (sony,maxwel,basf,....) jer će duže da traju,odnosno i sama FD ima neki svoj ˝vek trajanja˝.Obično kad je disketica ˝pri kraju˝ više se čuje ( ˝šušti˝) prilikom čitanja i onda kad joj dođe kraj jednostavno izbaci ono :....unformated.:(
Praznu disketu ubaciti u korga,zadati mu formatiranje (znači formatirati na korgu) i posle možete bez problema sa kompa na njega ubacivati vama potrebne stvari(style,performans,midi,boje,....) i to bez obzira koji windows koristite;)

sale0230 09.08.2010 15:52

A kod mene je problem, sto nece ni da formatira disketu sa Korga. Disk is not formated/press exit. A kako da zamenim floppy, nabavio sam drugi, kad ne mogu da skinem plocu sa dirkama, sto zaklanjaju disk drive. Ne mogu da domasim srafove. Kako to da skinem?

stefani91 09.08.2010 18:31

Probao sam i da formatiram na korgu, i sve živo, ali i dalje šljaka samo na xp. probaću još to da vidim u kom formatu snima, pa ću javiti. Nije mi ovo neki problem, ali iskreno mi lakše da sve piči preko sedmice. :)

sale0230 10.08.2010 13:52

Jel zna neko kako da skinem Floppy drive sa klavijature? Kako se skida ona ploca sa dirkama sto je iznad njega, pa ne mogu zbog toga da doprem do srafova i kabla? Pomagajte, necu nesto da slomim!:confused:

Trenutno vrijeme na Forumu 03:10

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org