![]() |
Cubase Ne reproducira Zvuk?
Pozdrav.. Instalirao sam Cubase 4 , i sve je ok , samo se na zvucnicima nista ne cuje, znaci tamo mjeri sekunde pjesme ide ali se ne cuje , inace koristim Win7 i zvucna je : CMI8738/C3DX PCI. HVala i nadam se da nisam otvorio duplu..
|
Klikneš na "Device",pa na "Device setup" i onda odeš na "Audio system" i odabereš da ti audio device bude tvoja zvučna karta i onda bi trebalo da imaš zvuk.
Proveri i da li si u svom sistemu odradio podešavanja kako treba(control panel-sound options). Pozdrav!!! |
Zvuk ima na svim ostalim programima osim na CB,a Audio system opcija kod mene uopce ne postoji u meniju device setup ?!
|
1 Privitaka
Radim u Nuendo-u,ali je njegov interfejs veoma sličan,skoro identičan Cubase-ovom.Zato,možda,nije potpuno isto,ali znam da bi trebalo da proveriš da li ti je sound device tvoja zvučna karta(i ako nije,da je odabereš),ovde:
http://www.yu-midi.org/forum/attachm...1&d=1282397288 Pozdrav!!! |
jesi skinuo ASIO driver s neta?
|
A mozda treba i da nastima one buse za in i out u cubase...neznam kako se to zove na engleskom.Na njemackom se zove BUSE...Dell ja mislim da bi ti trebao znati na sta mislim posto si i ti bio svabo jedno vrijeme:lol:Poooz
|
@ Yolly u tom Boxu kod mene samo stoji ASIO4ALL i nista vise nije ni ponudjeno
a Kolega Zeljko sta je sa tim busevima ili kako vec? |
1 Privitaka
Trebalo bi da se tu vidi i tvoja zvučna karta,ali,verovatno,ona nema podršku za ASIO standard,a taj ASIO4All je samo priručno rešenje:(.
Ako planiraš ozbiljnije da radiš,trebalo bi da nabaviš kartu koja podržava ASIO. Za svaki slučaj,proveri i da li si odabrao sound device i ovde: http://www.yu-midi.org/forum/attachm...1&d=1282411101 Ako ti stoji(a, to je po default-u) "Not connected",onda iz padajućeg menija odabereš tvoju kartu ili VSTi koji koristiš. Nisam se susretao sa situacijom da se ne vidi zvučna karta,naravno kad se sve podesi kako treba kao u gore pomenutoj situaciji.Čak i kada sam,davno,imao zvučnu kartu koja nije podržavala ASIO standard,Cubase ili Nuendo su je "videli". Probaj i ovako,pa ćemo videti,ako se ne snadješ. Pozdrav!!! |
Probaj ukljuciti Monitor (zvucnik naslikan)opciju na kanalu koji pustas...Mozda je do toga....
|
ni u ovom padajucem meniju ne vidi zvucnu kartu,, moguce je da je losija karta, ali je radila bez problema u ovim manjim programima tipa Kristal-a ili audicity-a..
ne znam postoji li mogucnost da je CB Los,to jeste,krekovana mi je verzija jel moguce da to sta utice ?! |
Trenutno vrijeme na Forumu 02:03 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org