![]() |
Muzicari programeri
1 Privitaka
evo kako sam sada na prvoj godini informatike na fakultetu prirodnih, matematickih i odgojnih znanosti, danas smo na predmetu programiranja radili Qbasic, neke osnovne funkcije, a kako sam ja to vec radio nekad davno u osnovnoj tj, programiranje u Qbasic, malo sam po netu trazio i gledao i podsjecao se kako neke stvari idu, da ne duzim dalje, nasao sam da se u tom programu moze napraviti muzika, malo proucio naredbe i op :D dva dijela uzickog sam skucao, stvarno nisam imao zivaca za sve dijelove :) :) samo da upozorim zvuk necete cuti preko zvucnika koliko ja znam nego preko kucista kako mi se cini, tako da oprez ;) skinete rar file, upalite exe i sacekate da vam se ucita, ako ima zivaca iko od programera da ovako nesto slicno uradi, slobodno :D
|
Prvi put da cujem za ovo,vrlo zanimljivo,zdrobise basovi i to na onom malom zvucniku u kucistu.:lol:Svaka cast
|
joooj Dell sto se ismijah, evo me u internet klubu, da vidis kako se ljudi okrecu kad mi poce ispod stola svirati uzicko =)). Svaka cast, ovo je extra.
|
hahahahhaha hvala, hvala ako mi se dadne, jos cemo stogod napravit :D
|
marnele, imas li ti copyright na ovaj listing?
pishem ti momentalno sa posla pe nebi da ispakujem fajl na kompu:lol: znaci to ti je vec gotov .exe ... imas li i original-code? IF dellboycode = 1 THEN GOTO SUB ima_code ELSE IF GOTO SUB nema_code ENDIF ijaoo sve sam zaboravio =)) steta sto nemam vise vreme za te zahebancije a i trebao bi opet da studiram knjige, i ja bi malo da programisem na QBASIC kao pre 20 godina ... :rolleyes: |
evo ispisacu kod muzike, malo je poveci, a i jbg u notepad neke znakove izmijeni, posto je drugi sustav dekodiranja, ako hoces objasnicu ti kako se muzika pravi, prosto je :D
ü �‚ Qÿÿ$ ÿÿY V R 2 s£ m3 ---------------------------------------------------"– m- | UZICKO KOLO ZA SVE CLANOVE WWW.YU-MIDI.ORG|"– m d3llbQy_DM"– $ m _____ _____ "– m | \___/ |– m | \ / |– m | | \_/ | |– m | | | |– m |__| |__|– m3 ---------------------------------------------------"– m L12 O3 eÖ m L30 O3 g a gÖ m L12 O3 f+ Ö m L30 O3 g f+ g"Ö m L30 O3 a b aÖ m L30 O3 g a gÖ m l12 O3 f+"Ö m l30 o3 g f+ g"Ö m L12 o3 cÖ m L30 o3 e f eÖ m l20 o3 e c d eÖ m l30 o3 f f+ f"Ö m l20 o3 f c f eÖ m l30 o3 d d+ d"Ö m l12 o3 cÖ m l30 o3 e fÖ m l20 o3 eÖ m l26 o3 eÖ m l20 o3 c d e f c g+ g f e"Ö m l30 o3 d d+ d"Ö m l29 o3 f g+ g Ö m l26 o3 eÖ m l30 o3 d d+ d"Ö m l20 o3 d c g cÖ m l30 o3 d d+ d"Ö m l20 o3 dÖ m l20 o2 b gÖ m l5 o3 c"Ö m l2 o3 d"Ö m l2 o3 f+ "Ö m l2 o3 g"Ö m l3 o3 d"Ö m l3 o2 b"Ö m l3 o1 g"Ö ÿÿÿÿÿÿÿÿH npr ove l30 l20 sto vidis to su duzine trajanja nota, sto su one vece duzine note su krace, ovo o3 o2 su oktave ovo sto vidis d f g to su naravno note, ove sa + su povisene note, ko razumije shvatice :lol: |
Mozes li Rumenku da napravis? :)
|
Jooooj Dell sta sve tebe nece pasti na pamet :lol:
Vidi se da imas pametne ideje, pravu si struku odabrao. |
ne moze rumenka, ne znam koje je to kolo :)
a odabrao sam pravu struku, samo da nije ove matematike :lol: |
Trenutno vrijeme na Forumu 17:42 |
Forum Yu-Midi.org pokreæe vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava za¹tiæena od strane www.yu-midi.org