![]() |
Problem sa stimanjem gitare
1 Privitaka
Danas sam kupio gitaru kopija Fendera i problem je u tome sto nemogu nikako da je nastimam.
Da li je moguce da su zice stare, ili su ovi sarafi (zaokruzeno belom bojom na slici) pomereni, i n e stoje tamo gde treba da stoje? Hvala. |
Da li pod tim sto nemozes nikako da je nastimas mislis da nikako nemozes vrtit srafove na glavi gitare ili kad nastimas recimo e zicu pritisnes na njoj A, a ona falsa?
Da li joj je mozda kriv vrat? Jeli gitara nova ili polovna..? |
Ovako,
Ja nastimam gitaru i uhvatim Am i on zvuci kako treba a kad uhvatim Em gitara zvuci totalno rastimano nema nikakve veze sa Em-om... Gitara je nova... |
Probaj zamjeniti zice...Jeli te akorde Am i Em "hvatas" kao bare hvat?Provjeri civije.
|
Em hvatam onaj skolski sa DVA prsta :D
Ostaje mi samo da kupim nove zice pa da vidm sta ce da se desi. |
Najbolje ce ti biti da zamjenis zice jer fabricke zice na gitarama(pogotovo kopijama) su BLJAK! xD Savjetujem ti zice Elixir za el. gitaru,mnogo su mi se svidile i ton i vek trajanja(anti rust).Javi sta je bilo :)
|
Pa ovih dana idem u Podgoricu i tamo cu da kupim zice pa kad se vratim postavim ih i javicu vam sta je bio problem.
|
Ima hiljadu razloga da gitara ne stima, nekih su vec navedeni!
Kod low-budget gitare nema definitvno End-Controlling...znaci gitara se "stanca" CNC frezom,montiraju se delovi,na kraju zice i tu je kraj price. E sad ne znaci da ova ista gitara ne moze da "prozvuci" ko sto treba i svakako onoliko kolko vredi. Moze potpuno nova gitara,koja je tehnicki OK, da bude sasvim lose podesena...to se desava nazalost i kod skupljih modela. Znaci moj savet,najbolje odnesi kod nekog majstora da ti sredi gitaru. Justira most, vrat, zice, kotiranje...investicija od mozda 20-30EUR koja se u svaki slucaj isplati. Pozz |
Momci , bilo koja kopija nikad nece stimati 100%. kvalitet dijelova to ne dozvoljava.
Uvijek ce biti " dostimavanja " u toku svirke .Ovo je iz licnog iskustva ( 25 godina ). Trenutno imam 3 git. Ibanez i 2 kopije ( gibson ,fender ) i akusticnu fender . znate onu nasu izreku :" Koliko para , toliko muzike ". Moje postovanje. |
moja sad stima ka' prava hehehe
nove zice su nove zice pozzz i hvala kolegama na pomoci |
Trenutno vrijeme na Forumu 15:15 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org