YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Svaštara (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=26)
-   -   HARIS(mustuluk) DA-NE? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=15777)

Simke 23.10.2010 14:00

HARIS(mustuluk) DA-NE?

Evo vec duze vreme vodim rat sa pevacem oko ove pesme...elem...covek nece da peva,kaze da "nije prikladna"za svadbena veselja...jeste malo nezgodno,jer moze svakako da se pesma protumaci,ali jbg...traze ljudi i uvek se on izvuce i odpeva neki gost ili neko iz benda..a on da crkne!!!
Sad drage moje i postovane kolege recite dal ste kao iz naslova za DA ili NE,i zbog cega!
Ja sam licno za DA,jer ako to ne smeta mladencima,(pa i oni sami traze),domacinima,kumovima,gostima...pa sto bi onda smetalo i njemu!
Pomoc da resimo dilemu!:?

P.S. da ne bude zabune...pesmu inace sviramo na svim drugim veseljima,znaci problem je svirati je na svadbi!

svrakan 23.10.2010 14:20

He he he,nije losa tema,ali pazi sad,ovo,tekstovi 90 posto pesama su o tuznim ljubavima,ali melodije su vesele i ljudi ih pevaju,tako npr,pesma Nisam te se nagledao uvek se trazi, a tekst kad procitas nije za svadbu(to mi prvo palo na pamet)jer kaze na kraju ja sam tebe izgubio,pa npr,Ti si zena mog zivota,pa Ugasila si me itd...Moje misljenje je vrlo jednostavno,posto zivim u mestu gde ima svih nacija,izbegavam nacionalisticke pesme koje vredjaju druge nacije,i ne sviram pesme koje ponekad mladenci kazu da se ne sviraju iz samo njima znatih razloga.Ti kazi lepo tvom pevacu da uzme svoju pesmaricu i da procita jedno pedesetak pesama redom pa ce i sam videti da po njegovoj logici bi trebalo pevati svaku petu,hehe.

harepa50 23.10.2010 14:25

Ima pjesama koje su nezgodne za otpjevat na svadbi ali i ja isto mislim, kad je ljudi vec traze, otpjevati je, sto da ne.. A ti mu fino odbijes baksisa za svaku takvu pjesmu koju nece da otpjeva i vidjeces kako ce da pjeva :D Sta bi bio kad bi mu trazili pjesmu "Nema nista majko od tvoga veselja" :lol:

Nemanja88 23.10.2010 14:39

A tek "Nikom nije zao kao meni, sto mi dragu sada drugi zeni" ;)...

Simke 23.10.2010 14:45

@svrakan
Sve ja to znam,i ja sam mu vise puta rekao,da kad bi tako gledali onda bi vrteo 20 pesama u krug za celu svadbu...cinjenica je da 95% gostiju ne slusa pesmu i znacenje reci u toj pesmi,generalno to je dobro za nas.
@harepa50
hahaha...desavalo se da sviramo bas tu pesmu od sabana"nema nista majko..."samo smo se zgledali i pitali se "zasto"?

driftkiller 23.10.2010 16:31

Bas sad zadnja svadba moja, prvo smo svirali Evo ide nevjesta, i svi su je pjevali s nama, pa onda nastavili na ritam, Nema nista majko od tvoga veselja, dvije suprotnosti, ali niko se nije bunio, obje pjesme su pjevali s nama, bez ikakve razlike! poz svima

vingula 23.10.2010 23:17

ja kad sviram "Tu noć kad si se udavala" ...plačem ja, plaču gosti :D

Vule 23.10.2010 23:21

Ako plate pesmu ja sviram i pevam...a oni nek placu :D

driftkiller 23.10.2010 23:26

Isto tako Vule, ako je pjesma dobra kakve veze ima, svako voli nesto, a vecina ih dode na svadbu da cuju uzivo neku pjesmu!

nikolakg 24.10.2010 00:02

A crna zeno ispod belog vela dal si ljubav il' bogatstvo htela?
Neka oni plate, sve se svira....i sto se zna i sto se ne zna....;)

Trenutno vrijeme na Forumu 19:58

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org