YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Svaštara (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Zakon o zastiti zivotne sredine (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=16249)

Simke 25.11.2010 19:35

Zakon o zastiti zivotne sredine

Ovo je nesto sto je totalno nebulozno i van svake pameti,jer stvarno ne znam ko ce da se pridrzava ovog zakona...naravno nista namerno,slucajno se desi uvek nesto! Procitajte ceo tekst koji sam "copy/paste" o novom Srpskom zakonu kao iz naslova..uzivajte!!:)

Neko bi mogao i na doživotnu, koliko je mrava ubio! Ubijanje bubamare, mrava ili miša može vas koštati do milion dinara, a pride vam preti i kazna zatvora do tri godine!!!
Prema Zakonu o zaštiti životne sredine, odnosno pravilniku kojim su pojedine vrste životinja zaštićene kao prirodne retkosti u našoj zemlji, od početka ove godine kažnjivo je ubijanje, ali i uzgajanje barskih puževa, žaba krastača, pa čak i medicinskih pijavica!
Tatjana Babić, šef odseka Republičke inspekcije za zaštitu životne sredine, na pitanje da li je kažnjivo ubijanje bubamare, miša ili mrava koji su svojevoljno ušli u našu kuću i šta u tom slučaju učiniti, kaže:
-Trebalo bi da obavestite Ministarstvo životne sredine i Zavod za zaštitu prirode Srbije! Ove životinje su svrstane u strogo zaštićene divlje vrste na osnovu terenskih istraživanja, posle kojih donosimo procene o stanju populacije neke vrste.
Prema njenim rečima, po cenovniku koji je donet u aprilu ove godine, kazne za hvatanje, držanje, ubijanje strogo zaštićenih divljih vrsta životinja, kao i za trgovinu njima, za pravna lica kreću se od 500.000 do 1.000.000 dinara, dok za fizička iznose od 5.000 do 50.000.dinara.
- Krivičnim zakonikom predviđena je i kazna zatvora od tri meseca do tri godine – saopštila je Babićeva.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

zeljko 25.11.2010 19:38

Sve je to dobro samo da ne zastite svinjcad ili ovcice:lol:Mislim izvini samo kazem

Simke 25.11.2010 19:41

Zeljko brate sta je tu dobro??!
Udje ti bubamara u kucu,i ti si po zakonu duzan da zoves ministarstvo za zastitu zivotne sredine,da posalju ekipu da ti izbace uljeza iz kuce!! mislim stvarno....:lol:

zeljko 25.11.2010 19:45

heheh pa kod mene ima bubamara i ja ih ne diram...svake godine se skriju u stojecu lampu gore gdje je sijalica i kad ja palim svaku vece lampu one se same ispeku i posle budu kao kafa izgleda ,cak i tako mirisu kad se prepeku:lol:Ostale se sakriju u prozor i prezive.....Poooz

Vule 25.11.2010 19:51

Kod mene nema bubamara,pobegle od guzve i smoga. Ja kad pozelim da vidim bubamaru idem na selo :)

Dell 25.11.2010 20:48

znaci udje stakor ili bubamara u kucu, a vi morate zvat ghostbusterse? :lol: :lol:
a ko ce da vas prijavi ako ubijete bubamaru? punica, komsija? :lol:

MikiB 25.11.2010 20:51

pa da ovakvi zakono i slicni drugi(zakon o pusenju) su im vazniji nego to kako mi ljudi zivimo i izdrzavamo porodice sa platom od 15.000-20.000.evo kod nas na selu je najezda bubamara nekih kineskih,nego sta cu da ih gazim i ubijam.pa nek zabrane.kolege gde nas vodi ova nasa vlada....

zeljko 25.11.2010 20:59

U EU budi sretan da je tako:lol:Naravno opet se malo salim ali tako je....A sada odo malo da spavam da ne pomisli neko jos da nabijam postove radi downloada....Poooz i laku noc

djukapfc 25.11.2010 22:07

Pa dal je moguce,da li su oni normalni????:mad:
Mora da ima neka stavka i za pse lutalice.Sigurno su i oni zasticeni.
Zamisli odes u zatvor, pitaju te zasto? ti : zgazio sam mrava=))=))

Trenutno vrijeme na Forumu 10:55

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org