YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Tehnike i teorija (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=28)
-   -   sta se brze uci el.gitara ili klavijature ? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=16339)

Stevokv92 01.12.2010 23:36

sta se brze uci el.gitara ili klavijature ?

Imam 19 godina a nemam iskustva sa muzikom ali imam sluha.Pa bi hteo da pocnem sa sviranjem el.gitare ili klavijature , pa sta se brze uci svirati od ta dva naravno uz pomoc profesora ?I ako je el . gitara koju bi ste mi preporucili za manje pare posto ne bih da dam velike pare u pocetku jer ne znam kako ce mi ici . unapred hvala !
Dodato:
Ipak klasicnu ili klavijaturu.I ako moze preporuka neke ne pre skupe :D

Simke 01.12.2010 23:49

ne radi se o tome sta je lakse,nego sta bi ti vise voleo da ucis?
svaki instrument je dobar na svoj nacin...probaj oba,pa ces videti sam sta ti vise lezi!

dominik 02.12.2010 00:06

Ja bih preporučio radije klavijature. Jer evo kakvo vrijeme dolazi, nažalost više bendovskih svirki nema uopće, smanjilo se na 2/3 člana a bojim se da će u buduće i jedan član biti dosta, pa nastupiš kao OMB- odnosno sviraš i pjevaš!
Što se klasičnih gitara tiče, početničkih ima jako jeftinih, za 100 eura kupiš novu. A klavijatura, možda roland g1000, sad su jeftini a imaju tu klavirsku tipku za vježbanje i usput dobrih ritmova možeš ubaciti što se narodnjaka tiče, a zabavnjaka on ima jako lijepih internih ritmova.
Eto možda sam ti malo pomogao. Lijep pozdrav

hadisen 02.12.2010 00:23

nista nije lako se nauciti al ako se nesto pozeli i ostvari se naravno zavisi koliko ste uporan

Almir-K 02.12.2010 08:13

Nista ne moze brzo da se nauci. Ja licno ipak mislim da je bole da ucis klavijature, posto na klavijaturama imas vise mogucnosti.
A klavijatura ima na primer yamaha psr serija, nisu skupe a ima mogucnosti da ubacis midi fajlove i tacno vidis na ekranu kako se svira. Pokaze sve dirke i note. Veoma dobro za pocetnika.

dejong 02.12.2010 09:06

Potpuno se slazem sa kolegom Simkeres-om nije bitno sta se lakse uci, vec sta ti je zelja i koliko si uporan da ovladas nekim instrumentom. Na kraju vezbanjem se sve postize.

grandia 02.12.2010 10:56

zamalo da pisem : "uci klavir jel sa njim (synth) mozes i gitaru da sviras, a sa gitaru mozes samo gitaru da sviras" =)) al se seti da ima vec davno i guitar-to-midi-sprave pa sad mozes i na gitaru da sviras dallapu ako bash ti dodje kef za to :lol:

ipak bi ja reko da je klavir/aranzer itd. lakse za uciti posto se vidi koji ton stisnes ... msm. na bele i crne dirke

pozdrav

zeljko 02.12.2010 11:26

Kao sto rece onaj grandijin drug iz onu seriju a ne mogu da se sjetim sad kako se zove....Sinko ne moze se ni u klozet da ide bez muku:lol:Salim se malo....I ja bih ti predlozio prije neku klavijaturu ili mozda i harmoniku a gitaru nikako.....Poooz

Ace 02.12.2010 15:27

Grandia
Tacno da na klavijaturu se vidi koji ton stisnes, al da bi svirao klavijaturu i onaj ko te slusa da bude zadovoljan i da te pohvali trebas prilicno usavrsiti tehniku i znanje.
A sto se tice Gitare, danas je lako naci tutoriale kako se sviraju neke osnovne akorde i sa nekoliko akorda solidno odsvirati pesmu.

Bar poznajem dosta drugova koje su u srednje skole za nekoliko meseca izvezbali dosta pesme na gitaru .... a ustvari jos pojma nemaju od muzike ali zato lako se pokazu pred obicnim ljudima, NEmuzicare, da znaju da sviraju.

Pozdrav ;)

grandia 02.12.2010 15:45

u pravu si ace, al ti momci sviraju NAPAMET ... znaci pamte koji prst gde i kad i koju zicu gde i kad ... u tom fazonu ...

sinovi mog brata isto tako, jedan el. gitaru - drugi el. bass, i sviraju to sta zapamte ... oba fanovi "metallike" :(

moj junior igra guitar hero - pa da vidis kako cepa na profi-mode a pojma nema o gitarama, ma da mu jedna akusticna visi na zidu u njegovoj sobi =))

da se vratim temi:

kad pokazes nekom pocetniku gde se nalazi C3 na klavijaturi, naci ce ga sam za sekundu .... a pokazi istom pocetniku C3 na gitari?? il na duvackim instrumentima?

nemam nista protiv gitara, al ne volim da slusham muziku gde samo gitare sviraju. na primer ono klasican rockband: ritam, bass, 2 gitare ... zar nisu imali mesta josh za jednog organistu?? :lol:

PS: kolega stevkov, sto se mene tice, meni ne moras opet jedan THANKS, dovoljno vec 1 a josh nije vreme za pokloncice :)) delis ih brate ki da si deda mraz ...

Trenutno vrijeme na Forumu 11:50

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org