![]() |
Roland G800 - kako iskljuciti transpose opciju; problem sa tercama.?
Ja se izvinjavam ako se ponavlja ova tema,ali sam nov na sajtu.Imam mali problemcic... :) Ubacio sam neke boje,i kad ih menjam,za svaku mi je ukljucen transport.Kako da ga iskljucim i da mi stoji u normalnom tonalitetu.Mislim,da ga sacuvam u normalnom tonalitetu.Hvala u napred
Dodato: Pozzz kolege,kad ukljucim midi kabal na rolandu g800 da koristim terce,sve ok radi dok me ukljucim start,stop,i kad jace pritisnem dirke ,kao da mi se resteartuje klavijatura,tj.ukljuci mi se GM/GS mode.Sta da radim? |
Kao sto si nov clan mogao bih da procitas pravilnika a ne odma da ga krsis!!!
|
Mozda set koji si skinuo ne valja. Okacicu ja nesto na download, ako treba.
|
verovatno si kupio klavijaturu koja je tako namestena u performansu.
koliko se ja secam trebalo bi da iskljucis traspoze,da ne svetli i da ga tako zapamtisu u tom performansu. treba pritisnuti dugme Write i broj(u isto vreme) na performanu na kome ti se nalazi postavka te boje ili cega vec i tako redom. nadam se da ce ti se neko javiti da ti malo preciznije objasni posto ja nisam bas vest u tome. |
@PA3XPro
Okaci!!!! |
Sto se tice Transpose funkcije,to je neko sebi tako pravio User performans,
da moze na svakoj boji svirati sa transponovanim tonovima. Postupak da se to iskljuci je jednostavan i dosadan,ali sta je tu je.... "nesaband" je vec objasnio,ali ako treba bas detaljno,onda uradite ovako: -ukljucite jednu boju,recimo A1 i Transpose taster svijetli -pritisnite na taster Transpose i on ce se iskljuciti -onda pritisnete taster Write i drzite ga,i pritisnite bank A,i njega drzite i onda na broj 1(nemojte odmah pustati) -pojavice Vam se poruka na displeju da je ta boja memorisana na mjesto A1 -tako je ta boja memorisana i nece biti transponovana Druga opcija za iskljuciti Transpose: -pritisnuti dugme F2 (Parameter) -opet pritisnuti F2 (Tune) -na displeju na vrhu pise Master....Mode....Value -na dnu pise Tune........Transpose -da bi Transpose bio iskljucen na gornjoj opciji Value treba da stoji broj 1 -ako nije na broju 1,onda se on pomocu tockica,prvog s desna ispod displeja,okrece i namjesti na taj broj -i onda opet pritisnuti i drzati Write pa pritisnuti i drzati bank A pa broj 1 -poruka na displeju ce javiti da je boja memorisana na mjesto A1 Ovaj postupak ponavljate sa svakom sljedecom bojom u performansu,na sva tri banka - A,B i C bank. U svaku banku moze da stane 64,pa je to znaci 192 boje,mada ne mora biti toliko. I na kraju,kada je to sve uradjeno taj User performans sa bojama snimiti na disketu i prenimiti negdje na racunar ili CD,kao backup. |
svirao sam sve roland-e,(maltene),mozda je samo fora da ukljucis hold-ere,za sve to,imas kbd mode,style,prf,sad se vise i ne secam ali znam da sam sa tim sve blokirao i onda radis po svom!!!!
|
@sejox je sve lepo objasnio,bas detaljno.
nema potrebe dalje pisati u ovoj temi,sve je napisano,cela peocedura. Bravo majstore!!!!! |
Ljudi,hvala vam sto ste se zauzeli da mi pomognete i sto ste me prihvatili ... :) Pozzz za sve :)
|
Trenutno vrijeme na Forumu 06:10 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org