YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Servis klavijatura - uradi sam (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=46)
-   -   Korg iS50 gumice ispod tipki (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=16425)

Korg013 08.12.2010 15:13

Korg iS50 gumice ispod tipki

Pozdrav,imam problem sa gumicama tipki na Korg-u iS50,ne sviraju mi sve tipke pa je potrebna zamjena gumica,pitao sam u par dučana i servisa ali gumica nema za kupit.Sad me interesira dali na Korg iS50 možda pašu gumice od nekog drugog modela Korga ili od neke druge klavijature,unaprijed zahvaljujem na odgovoru

GALA 08.12.2010 15:19

Dali mozes uslikat gumicu sa svog sinta,,da vidimo znao bih ti reci,,,jer dosta sam cackao oko tih gumica..recimo na roland Va7,g-1000,Triton Le pase s rolanda E-16,86...sad da vidimo gumicu s IS50 uslikaj..al mislim da je ista gumica...al za pocetak probaj da ju ocistis znaci gumicu i onu plocu sto dodje gumica na nju...ne mora znacit da je neispravna,,to inace bude prljavo pa zato ne radi...pozz

nemanja 1982 08.12.2010 16:39

Mislim da ti pasu gumice sa ostalih modela KORG-a,ja sam pre dve godine dok sam bio u Srbiji kupio celu oktavu i kostala je 20 evra i te gumice pasuju na sve KORG-ove modele.I na novije i na starije!
Pozdrav!!

vladimir68 08.12.2010 19:39

Potraži na kupujemprodajem, ima sigurno i to baš za korg ;)

Korg013 08.12.2010 19:50

Puno hvala kolege,ako paše i od drugih modela Korg-a onda sam ja na konju,pitao sam servisera pa mi nije znao reči od kojeg modela klavijature pašu gumice,a pošto ste mi pomogli riješiti moj problem još jednom Vam zahvaljujem

skoricnik 10.12.2010 12:30

Gumice sa svih PA serija (osim PA1X/PRO) odgovaraju na iS50.
Verovatno onda i sa Tritona LE/TR odgovaraju jer su iste dirke.

Savet:

Probaj prvo da ocistis gumice, pa onda vidi hoce li ti raditi tonovi.
Imao sam iS50 i ista stvar me je mucila. Ne mora da znaci da je pukla gumica. Moguce je, ali ne mora da znaci.

Pozdrav

sstipa 18.12.2010 21:08

Pozdrav svima
Ako niste resili problem to mozete i sami da otklonite ako ste vicni da rastavite klavijaturu bez odlaska kod majstora - a i sam sam to radio na svom korgu is50
Evo kako : potrebno vam je oho lepilo ili neko lepilo tog tipa - NIPOSTO super lepak , lepljive traka - uzana i komadis papira
Kada ste otvorili klavijaturu i izvadili dirke -dodjete do gumica imate crne tackice jednu ispod druge na sredini te gumice od dirke koja vam neradi - e - sipate kap lepka u tu tackucu napravite malu kuglicu od papira i ubacite je u nju tako i u drugu na to odsecete komad lepljive trake i prelepite preko celog polja koje ste radili , ostavite desetak minuta da se osusi i sastavite klavijaturu .
Kada je sve gotovo ukjlucite probajte i ostavite neko vrene da se dobro osusi - za to vreme ne pritiskati tu dirku koja je radjena
Posle toga udrite slobodno po tome radi kao novo
Pozdrav

pajco 29.12.2010 00:03

Imao sam korga IS-50,imao sam isti problem,pa mi je jedan kolega dao komplet gumica novih za Rolanda e-96 i odgovarale su u potpunom.Kao sto je i jedan kolega naveo povadi sve gumice i ocisti ih pa onda proveri radi li.

Trenutno vrijeme na Forumu 02:06

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org