![]() |
korg pa- tipka
pozdrav! procitao sam sve sto ima na forumu o tome u cemu je problem kada ne radi tipka na klavijaturi-da je glavni problem u tome da se zaprljala gumica.Medjutim sada me strah posto sam klavijaturu drzao u hladnoj prostoriji, upalio na svirci, pa da sada slucajno nije moglo kondenzacijom nesto stradati.Pa ako neko zna ista o tome da mi kaze.hvala
|
Najbolje da daš nekom serviseru. to ti je 15-tak eura.. Ili ako imaš garanciju još bolje..
|
Moje misljenje je da je u pitanju samo kondenyacija u ticala na problem , mneni se to istio desilo sa jamahom .... osusi fenom i to je to , a ako ne pomogne otvori i sam obrisi gumice i plocicu gde nalezu sa alkoholom i cistom krpom i to samo ovlas predji ne trljaj i ne stiskaj . sacekaj da se osuse i sklapaj ... ma kakav serviser kakvi bakraci . Ja kao klavijaturista poznajem svoju spravu do srzi , tako bi trebali o stali da poznaju svoj instrument , za naknadna podesavanja na svirci . pozdrav
|
samo pazi da alkohol bude medicinski, znaci ne dolazi u obzir rakija ili neko drugo alkoholno pice,jer sadrze masnocu tako da mozes veci problem napraviti kao sto se desilo meni!
|
Najvjerovatnije je prasina. Uzmi neku krpu i dezimfikuj alkoholom. Ja sam koristio malu cetkicu ali sa jako njeznim vlaknima. i onda ma brzinu kad vec otvorim klavijaturu predjem sve tipke. ;) zzzzz
|
Zdravo kolega moguce je da je ostecena gumica sto daje kontakt na toj dirci.Najbolje otvori sam i proveri.I javi sta si uradio.
|
Kolege , nemojte nikad upotrebljavati ACETON kao sredstvo kako bi ocistili gumice , mikro tastere i dr na vasoj klavijaturi ili nekoj spravi , ili pak obrisali klavijaturu !!!!! Ovo vam pisem zato sto je jedan kolega ostao bez natpisa na sintu , pa je moro da lepi nalepnice , gde je predhodno bilo fabricki napisano . Kolega JUST BE !!! Ako vam nije pomoglo sto sam vam napiso u prdhodnom postu , onda ce te morati klavijaturu na servis kvar je u elektronici tj magistrali podataka . Pozdrav
|
nije se ona zaprljala nego je pukla,nista strasno zameni se vrlo jednostavno i nije skupo;)
|
iz hladne prostorije moras je prvo pustit u toploj najmanja 30 min pa onda upaliti... ako je do hladnoce.
|
Zlatno pravilo je da ne mijenjas temperaturu naglo. Sto kaze kolega Acoustic, i ja je ostavim da malo odstoji prije paljenja. Doduse, nije 30 minuta :D
|
Trenutno vrijeme na Forumu 02:56 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org