![]() |
pitanje oko kutija
poozzzz svim kolegama ..naime prodao sam staro ozvucenje ...pa sad gledam da kupim nesto drugo...pa bih vas zamolio za misljenje oko izbora.:D
odlucio sam da kupim dvanestice posto bi ih koristio u konbinaciji sa bas binovima...kutije koje sam gledao uglavnom se krecu do 500e par . dvoumim se izmedju sx300 max 4 i dynacord fe12.2 .sta vi mislite sta koje od te 3 ce raditi najbolje poso sa binovima a ponekad i same za manje prostorije ???? u pitanju je aranzerska svirka ...hvala unapred pozzz |
FE 12.2 sam imao. Stare su to kutije, o tome ne razmisljaj. Inace, ne rade lose, u poredjenju sa Sx300, na FE12.2 izlaze mnogo bolje harmonike, saxofoni, perkusije (tarabuke, bongosi...) a o DX bojama da ne pricam. Medjutim, kad se sve uzme u obzir, pobedjuje SX300.
Sx300 je odlicna kutija i to ce sa binovima raditi i vise nego odlicno. Za manje prostore bez binova, takodje. Nema da brines, proverena kutija. Sx300 stavljam ispred Maxx 4, u svako doba. Znaci, Sx300. ;) Pozzz |
hvala na savetu izostavio sam jednu kutiju a to je art 300 kako se je ona pokazala ??? jeste da je starija fe 12.2 ali je jeftiniji par od sx300 negde oko 150e fe 12.2 se kerecu oko 350e a sx 300 500e
|
Ja bih preporucio dvosistemke sirus 2x400 w, 104 decibela, manje su poznate a odlicno rade, imam ih cetiri, lagane su i prakticne za transport, a kostaju 200 eura komad
|
U toj klasi i za te pare, meni je Sx300 najbolja varijanta. Fe12.2 su i vece i teze od Sx300 i nezgodnije za transport. I starije su dosta pa je veliko pitanje u kom su stanju zvucnici.
Pozzz |
Citat:
|
a sa binovima bi bolje radile sx 300 od art 300? je su iste snage ??..i koja im je cena par polovnih???mislim na rcf??
|
Ja ne mislim da su sx300 u bilo kom pogledu bolje kutije i da bi radile sa ili bez bass bina bolje,ali i to moze biti stvar ukusa. Radio sam dosta sa ART300 i imam puno poverenje u njih i sto se tice snage i izdrzljivosti,za to za sta su predvidjene rade posao odlicno. Sx300 sam takodje koristio dosta puta i ta zvucna slika mi se ne dopada,mnogo manje basa ima od ART,sva sisti sa visokotoncem i jednostavno nije kompletan sound.
Cena bi mozda mogla biti oko 450-500 eura za par polovnih RCF ART300 |
U sustini ni jedna od gore navedenih kutija nije klasicni satelit, sve su to Fullrange kutije!
Absolutno se slazem sa Vuletom, od svih navedenih kombinacija, ja bi isto izabrao RCF/Mackie ART300(ako nadjes dobro ocuvane i svakako sa orginalnim drajverima) Kad bi birao izmedju FBT Maxx4 i Sx300 u kombinaciji sa basovima...svakako FBT HIMaxx40 :-) Jednostavno bolje dishe kutija, ima bolju Hi-Mid reprodukciju bez nepotrebnih visokih i sta je najbitnije, ne kvari se cesto kao SX300. |
hvala puno na odgovoru ..imam jedno pitanje koja je razlika izmedju art 312 i art 300 ili je to ista kutija i koja je razlika u ceni ???
|
Trenutno vrijeme na Forumu 14:37 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org