![]() |
Trebam pomoc u vezi akorda
Ja sam amater harmonikas, ono po sluhu ponekada i tezga koja manja.
Sada bih zelio preci na klavijaturu ali problem oko nota, akorda dureva i molova. Recimo kada sviram neku pjesmu -- ono kaze raja sviram je iz E dura jeli to znachi da pocenjem od E tona li jednostavno da idem prilikom sviranje E Gis H skale tako da je nazovem Ono znam da davim ali eto ako moze kratak savjet |
Imas prijatelju vec dosta tema na forumu oko svirke pa malo pregledaj teme.
http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=28 |
pozz druze i ja sam samouk i neznam note samo akorde pretrazi po forumu ne znam tacno gde je,ali imas sve o ovome sto ti treba.
E da i nemora da znaci da pesma krece iz tona E Gis ili H ako je u E duru,malo pretrazi forum i nacices. srecno :D |
Citat:
Ovo ti je C -dur C D E F G A H C Ovo ti je E-dur E Fis Gis A H Cis Dis E |
Ana21 kakve veze to ima s pitanjem? :) Nije momak pitao kako ide C dur, a kako E dur ljestvica.
Inace ako ti neko kaze da se svira iz E (dura) to znaci da pocetni ton moze bit mnogo tonova :) Najbolje je da uhvatis e - dur, h dur ili a dur, jer to su 3 glavna stupnja ljestvice, Tonika I, Sub-dominanta IV i dominanta V. Ali vjezbom sve to dodje :) |
Citat:
Ja sam pocetnik da neispadne da nesto pametujem,ali nadjes na google knjigu teorija muzike od tajcevica i lakijevu skolu i citas i sve ces skontati,i ja sam dosta svari skontao uz te knjige za kraktko vrijeme. |
Trenutno vrijeme na Forumu 02:32 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org