YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Yamaha (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Yamaha 9000 pro - reset.? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=17118)

Bingo 24.01.2011 19:48

Yamaha 9000 pro - reset.?

dragi prijatelji ako neko zna reset za 9000 pro ili vracanje na pocetne postavke stim da sve ostane na HD.pomozite

gega 24.01.2011 19:54

**

Bingo,bingo...:)
Pritisnite zadnju tipku sa desne strane i drzite je, pri tome ukljucite klavijaturu i sacekajte da starta OS . Dirku drzite svo vreme sve dok se na ekranu ne pojavi sve kao i obicno da bi mogli poceti svirati. To bi bilo to.

bravo9 24.01.2011 23:30

Kolega ima pravo.Zadnja tipka sa desne strane se zadrzi i pri tome se ukljuci klavijatura , a treba se zadrzat dok se na ekran me pojavi sve.To vazi za sve Yamahine klavijature bez razlike dali je to sintisajzer , digitalni piano , ili aranzer .Mozda ponekad kod PSR serije i ne uspes da od prvu napravis ovaj reset , tako da postupak treba ponoviti.

Bingo 25.01.2011 10:38

ja imam problem Music Databaseoni 5 dugmadi desno 1 2 3 4 tu sam stavljao boje da ne trazim svaki put neku boju i sad mi to neradi .kad sam upalio klavijaturu pocne ucitavati semplova ja sam slucajno pritisno cancel i svi semplovi i ritmovi su nestali sa kanala poslije sam to vratio sa HD ali neradi ona 1 2 3 4 dugmeta od music database mozda je nesto pomjesano u kanalima ako ista mozes pomoci Zivim u Bihacu ovde niko nema te klavijature i neznasju ntsta pozdrav.

gega 25.01.2011 11:32

**

Kada ukljucish klavijaturu ...loaduje ti semplove sa HD direktno ?!

Proveri ti dali jos uvek imas te iste semplove na HD ili samo folder od njega.

Bingo 26.01.2011 17:05

imam semplove

marco 26.01.2011 17:34

Necu sad da ti solim pamet, ali ja sam isto jednom tako zeznuo neke ritmove i boje, i od tad cim napravim nesto novo, odmah uradim backup cele klavijature. Tu ti lepo bude zapamceno sve, od prvog do poslednjeg dugmeta i boli te uvo. Posle to samo snims i na komp, za slucaj da ti ode hard u klavijaturi.
A cini mi se da za neki reset ima i opcija da se drzi DEMO dugme i upalis klavijaturu.

gega 26.01.2011 21:43

**

Ako drzite istovremeno pritisnute taster sa desne strane displeja DSP-4-7,SLOW-FAST i EXIT i istovremeno startujete tj ukljucite klavijaturu time radite TOTAL RESET

Total Reset=Brishete sve memorisane stvari :Registracije,Custom woice,Flash room,Data Base,OTs itd.... OS SE TIME NE BRISHE !!

To sto je kolega opisao sa ukljucivanjem klavijature a pritom drzati DEMO taster....odnosi se na vracanje u ,,fabricko,,stanje.

Bingo 27.01.2011 19:40

dali ostaje sve na HD sto imam ako tako resetujem a drugo kako pravis backup

gega 28.01.2011 10:44

**

I kada brishesh i kada radish bekap moras da stikliras sta i gde da ti memorishe.
Bekap ili na pojedinacne diskete memorisati sve sto zelis sacuvati....zavisi gde postavljas kvacicu.
Kada zelis bekap ucitavati-radis sa RESTORE a sa disketa SAVE to DISK preko ,,Load from disk,,

Ako radis sa ,,save to disk,, automatski se postavlja extenzija usr (ovako mozes sve konvertovati na tyrosa sa file converterom)
kao i svi podaci koji se prave u klavijaturi.....dok memorisanjem na bekap imas ekstenz. bup

Ipak bi vam preporucio da prelistate prirucnik ukoliko sa ovakvim stvarima niste radili do sada.

Trenutno vrijeme na Forumu 16:17

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org