![]() |
EM 2000 POJACAVA I STISAVA SAM !?
Pozdrav kolege muzicari!!!
Nema me cesto u postovima ali sam jako prisutan sto se citanja tice. Sad imam jedan problem sa rolandom EM- 2000 i molim za pomoc! Evo o cemu se radi,za vreme svirke klavijatura se sama pojacava i stisava, u trenucima kada u zaru borbe jace "lupim " po njoj.mislim da je kvar mehanicke prirode ali opet nisam siguran a i trenutno se nalazim u americi a ovde svi serviseri deru i mora da se zakaze prijem ,pa onda nemaju delove i tome slicno!iz tog razloga bih pokusao da sam resim problem ,ako je moguce. Unapred zahvalan wuk013!! |
Ako se to desava zbog trzaja tvojih udarca onda je cisto samo
HARDVERSKA stvar, OUTPUTI najvise. |
Odlemila se neka zica na izlazu tj. outputu, to mozes sam da resis, nije nikakv kvar, to se meni desavalo sa modulom, pa cim ga tresnem odma proradi.
Pozdrav |
Koega probaj dok neriješiš taj problem svirati preko izlaza za slušalice tako sam se ja snalazio na brzin,problem je bio u outputu.probaj tako.
mislim da većina klavijatura ima taj problem.možda sam u krivu a možda i ne!!!! |
Jarane tvoj kvar je stvarno Fizički kao što je kolega Nedim pomenuo...Uzmi ti jaro šerafciger i odšerafi dojnju stranicu i ostale đavole dok ne dođeš do kontrolne ploče na kojoj su zalemiti Output konektori (rupe u kojime guraš banane od kablova :lol: )...S rukom ih tvrdo zagrabi i probaj da mrdneš da vidiš ima li lufta i ako su kontakti sa druge strane (na ploči) dovoljno jaki i uvjeri se da nema lufta ili raspuknutom prostora između nogice elementa i rupe na ploči...Ako je sve zalemito kako treba onda je kvar u samom Socketu-e to jest u tom konektoru u kojeg se gura kabal...Obično se kod tih konektora pojavljiva sajasti sloj (oksidacija od iskrenja,zbog vlage ili pak raznih vanjskih utjecaja) i takav konektor ti je najbolje odlemiti i kupiti novi u trgovini...E sad postoji i treći problem koji je jako pojavljiv kod starijih instrumenata...Naime,drsni potenciometri se kroz neko vrijeme zamaste,zapraše ili pak oksidiraju kao što je to u praksi...Ako nije problem kod onih Socke-ta onda druže još pogledaj Master potenciometar u kakvom je stanju..."Pravilan" izgled je takav da se ispod "jezičića ili drsnika nalazi crna plast kao grafit...ako ima prašine malo je očisti ali nemoj previše pritiskati da nebi skinuo grafita s nje i s tim pokvario potenciometar...Za svaki slučaj i kod potenciometra pregledaj kontakte i lagano ga promrdaj ljevo-desno da vidiš imali dobar kontakt s pločom i dali nije koji spoj oksidiro...Ako poslije ovoga još imaš te probleme zamjeni potenciometar...Kupiš sa original impedancijom (oznake su npr E200-to znači 200ohma,ili samo broj koji označiva impedanciju)...E ja mislim da će ovo mnogo da ti pomogne a ako ne uspije onda je nešto drugo u pitanju,premda se meni još nikad nije desilo da bi se sinth pojačivo ili smanjivo s pomoću šamaranja i udaraca :lol: Sve najbolje prijatelju pa javi jel proradilo!...Pozdrav!
|
OVO JE KOLEGA ALIX VEĆ SUPER OBJASNIO I DAO TI ODLIČAN SAVJET BRAVO JARO,SAMO JOŠ DA NAPOMENEM DA PREGLEDAŠ I SLOT GDJE SE UKLJUČIVA VOLUMEN PEDALA I OSTALE .
AKO TI SE PROBLEM DEŠAVA ISTI NA SVIM KANALIMA ONDA TI JE NAJ PRIJE DO POTENCIOMETRA (ONAJ SKROZ GORE LIJEVO). |
H V A L A !
Drage kolege ,procitao sam vase odgovore i puno vam hvala.
Nesto mi nije radio komp ovih dana ali sad sam opet tu. :oops: Pa evo ovako ,za sada problem resavam sviranjem sa izlaza za slusalice i sve je ok. Znaci u skoroj buducnosti cu kupiti one "ulaze" i zameniti ih (potenciometar sam zamenio pre godinu dana ) U svakom slucaju svima hvala na trudu i pomoci a ako neko ima slican problem neka se javi slobodno kasnije, da razmenimo iskustva! WUK 013 !!!!! |
Trenutno vrijeme na Forumu 02:55 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org