![]() |
Roland Gw8e
Molio bih za savjet u vezi Roland Gw8e,
Pochetnik sam na klavijaturu prije svirao harmoniku uzeo bih sada solidnu klavijaturu za pochetak pa bih molio za par savjeta: 1. Dali je ova klavijatura pogodna za pochetnika 2. Dali da je kupim kod nas ili u inostranstvu obzirom da je tamo jeftinja i moze se uzeti za nekih 700 eura ali nisam siguran dali su boje i ritmovi isti na nazem trzistu i vani. 3. Dali je bolje dati onda te pare za polovan korg pa80 ili ovaj roland GW8e Hvala unparijed i puno pozdrava za sve na forumu |
1.Imajuci u vidu da nisi pocetnik u muzici i ako zelis da naucis da sam sebi sredjujes klavijaturu i pravis ritmove(na ovaj nacin ne zavisis od drugih koji znaju to da rade) onda je GW8 prava klavijatura za tebe.Uz napomenu da GW8 vec ima u sebi potrebne semplove koje je dovoljno samo obojiti raznim ekvilajzerima i efektima da bi zazvucali kako treba,tako da se "semplingom" u pocetku ne bavis vec da to ostavis za sledecu lestvicu.
2.O ovome je pisano,verzija sa "nasim" bojama i ritmovima nosi oznaku E,dakle Roland GW8-E. Ima plavu nalepnicu na kojoj pise osim naziva i "with European collections". 3.Polovan GW8 kosta oko 600 Eura pa i manje dok je cena polovnog PA80 oko 800E.Dakle postavljas pitanje:nova,modernija i sa garancijom ili polovna,zastarela ali jos uvek vrlo popularna klavijatura?Ovo pitanje je u uskoj vezi sa prvim pitanjem a ovde mozes cuti dosta oprecnih misljenja,o obe klavijature imas sve sto ti treba ovde na forumu pa je najbolje da sam odlucis. Pozdrav i svako dobro! |
Hvala najljepsa na vremenu za odgovor ako moze samo jos jedno pitanje obzirom da sam stvarno laik u vezi klavijtaure.
Dali ovaj Roland GW8-E ima u sebi sempler tj dali mogu ubaciti nove semplove i oblje u njega ono da nadjem nekoga da mi ga sredi i mogu li se koristi semplovi od drugih jachik klavijatura. Unaprjed hvala |
Gw8e je opasna sprava. Mada sa tim pa80 bacas veliku dilemu. Sta god da odlucis, za pocetnika i vise nego dovoljno, cak i previse.
Rolandovi aranzeri nemaju sempler. Ali mislim da su u njemu vec semplovane stvari fabricki... To ce Boban ili vec neko bolje od mene da ti pojasni. |
@Jaskodr
GW8 nema sempler,odnosno novi semplovi se ne mogu ubacivati,ali sam vec rekao da ima sve semplove koji su potrebni za "nasu" muziku od frula,gajda,harmonika,zujalica,gitara pa sve do buzukija,zurli,kemana,ouda i to kakvih boja,a ima i desetak orijentalnih setova bubnjeva,pored ostalih standardnih.... p.s.S obzirom da razmisljas na nacin "da nadjem nekoga da mi ga sredi..." ipak je bolje da uzmes PA80 a ja da se okanem corava posla oko objasnjavanja :lol: |
Kupi GW8 neces se pokajati,Boban ce ti sve objasniti,ne brini se=))
|
Hvla svima na ponudjenim odgovorima i necu vas peglati sa ovim pitanjima
|
sad cu biti ozbiljan,u proslom postu sam se salio malo
Ja imam GW 8 treba dosta truda da se sredi sprava ali vredi to uraditi. pa80 je odlicna sprava ali GW 8 ima meksi ton onako topliji |
Citat:
|
Hoces da kazes da PA80 nije zastarela to jest da posle nje nisu izasle nove generacije Korgova kao sto su PA1x,PA800,PA2,PA3?
Cak je i ova tema zastarela,covek je do sada vec dva puta promenio misljenje...:lol: |
Trenutno vrijeme na Forumu 05:30 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org