YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Saveti za kupovinu (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=75)
-   -   Roland Gw8e (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=17310)

Jaskodr 04.02.2011 14:28

Roland Gw8e

Molio bih za savjet u vezi Roland Gw8e,

Pochetnik sam na klavijaturu prije svirao harmoniku uzeo bih sada solidnu klavijaturu za pochetak pa bih molio za par savjeta:

1. Dali je ova klavijatura pogodna za pochetnika
2. Dali da je kupim kod nas ili u inostranstvu obzirom da je tamo jeftinja i moze se uzeti za nekih 700 eura ali nisam siguran dali su boje i ritmovi isti na nazem trzistu i vani.
3. Dali je bolje dati onda te pare za polovan korg pa80 ili ovaj roland GW8e

Hvala unparijed i puno pozdrava za sve na forumu

Boban010 04.02.2011 21:44

1.Imajuci u vidu da nisi pocetnik u muzici i ako zelis da naucis da sam sebi sredjujes klavijaturu i pravis ritmove(na ovaj nacin ne zavisis od drugih koji znaju to da rade) onda je GW8 prava klavijatura za tebe.Uz napomenu da GW8 vec ima u sebi potrebne semplove koje je dovoljno samo obojiti raznim ekvilajzerima i efektima da bi zazvucali kako treba,tako da se "semplingom" u pocetku ne bavis vec da to ostavis za sledecu lestvicu.
2.O ovome je pisano,verzija sa "nasim" bojama i ritmovima nosi oznaku E,dakle Roland GW8-E.
Ima plavu nalepnicu na kojoj pise osim naziva i "with European collections".
3.Polovan GW8 kosta oko 600 Eura pa i manje dok je cena polovnog PA80 oko 800E.Dakle postavljas pitanje:nova,modernija i sa garancijom ili polovna,zastarela ali jos uvek vrlo popularna klavijatura?Ovo pitanje je u uskoj vezi sa prvim pitanjem a ovde mozes cuti dosta oprecnih misljenja,o obe klavijature imas sve sto ti treba ovde na forumu pa je najbolje da sam odlucis.
Pozdrav i svako dobro!

Jaskodr 04.02.2011 21:49

Hvala najljepsa na vremenu za odgovor ako moze samo jos jedno pitanje obzirom da sam stvarno laik u vezi klavijtaure.
Dali ovaj Roland GW8-E ima u sebi sempler tj dali mogu ubaciti nove semplove i oblje u njega ono da nadjem nekoga da mi ga sredi i mogu li se koristi semplovi od drugih jachik klavijatura.
Unaprjed hvala

EmirTotic 04.02.2011 21:49

Gw8e je opasna sprava. Mada sa tim pa80 bacas veliku dilemu. Sta god da odlucis, za pocetnika i vise nego dovoljno, cak i previse.

Rolandovi aranzeri nemaju sempler. Ali mislim da su u njemu vec semplovane stvari fabricki... To ce Boban ili vec neko bolje od mene da ti pojasni.

Boban010 04.02.2011 22:06

@Jaskodr
GW8 nema sempler,odnosno novi semplovi se ne mogu ubacivati,ali sam vec rekao da ima sve semplove koji su potrebni za "nasu" muziku od frula,gajda,harmonika,zujalica,gitara pa sve do buzukija,zurli,kemana,ouda i to kakvih boja,a ima i desetak orijentalnih setova bubnjeva,pored ostalih standardnih....
p.s.S obzirom da razmisljas na nacin "da nadjem nekoga da mi ga sredi..." ipak je bolje da uzmes PA80 a ja da se okanem corava posla oko objasnjavanja :lol:

nesaband 04.02.2011 22:13

Kupi GW8 neces se pokajati,Boban ce ti sve objasniti,ne brini se=))

Jaskodr 04.02.2011 22:38

Hvla svima na ponudjenim odgovorima i necu vas peglati sa ovim pitanjima

nesaband 04.02.2011 22:47

sad cu biti ozbiljan,u proslom postu sam se salio malo

Ja imam GW 8
treba dosta truda da se sredi sprava ali vredi to uraditi.

pa80 je odlicna sprava ali GW 8 ima meksi ton onako topliji

dekiciric 24.01.2012 14:55

Citat:

Originalno postovano od Boban010 (Post 170636)
1.nova,modernija i sa garancijom ili polovna,zastarela ali jos uvek vrlo popularna klavijatura?

Pa80 nije zastarela klavijatura,niti ce to ikada biti,buduci da sempler omogucava importovanje uvek novih semplova.Roland ima dobar sound,cak i,hajde da upotrebim i ja taj izraz,''zastareli'' G-800 :) i dan danas zvuci lepo,ali da se ne lazemo,u 21. veku,vremenu uveliko napredne tehnike,jedna firma takvog renomea kao sto je Roland,treba izbaciti aranzer sa semplerom..ali,to je njihova poslovna politika,ja se iskreno nadam da ce se to desiti u skorijoj buducnosti pa da pocnem da razmisljam o promeni brenda :)

Boban010 24.01.2012 15:33

Hoces da kazes da PA80 nije zastarela to jest da posle nje nisu izasle nove generacije Korgova kao sto su PA1x,PA800,PA2,PA3?
Cak je i ova tema zastarela,covek je do sada vec dva puta promenio misljenje...:lol:

Trenutno vrijeme na Forumu 05:30

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org