YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   kako maskirati fals pavanje na pa800 vokoderu (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=17366)

mijat 07.02.2011 18:49

kako maskirati fals pavanje na pa800 vokoderu

da li postoji neko podesavanje da se malo zamaskira lose pevanje,, tj. losije pevanje nego sto bi trebalo da bude,, pokusavam ali mi nikako ne polazi za rukom,, mozda neko od kolega ima vec uradjen neki setap za vokoder kojim je malo prikrio nedostakak glasa ,, pa ako moze pomoc,, hvala

skoricnik 07.02.2011 19:11

To je nemoguce. Ako ne znas pevati - ne znas. Ne postoji masina sa onim dugmetom SABAN SAULIC. ;)

cash 07.02.2011 19:16

Sad je pitanje , jel neznas pjevat ili su ti glasovne mogucnosti slabe.?

Dell 07.02.2011 19:42

Koliko znam, tek sad na pa3x je ugradjen neki vocalist koji ispravlja fals, a sto se tice spravica znam za digitechov vocalist cini mi se live harmony 2 ili tako nesto ima tu opciju, samo je problem sto taj harmoniju radi na osnovu gitarskih akorda...

gega 07.02.2011 20:18

**

Ili akorda klavijature...;)

mijat 07.02.2011 22:22

mislio sam da postoji neki preset koji je skockan tako da smanjuje fals ,, nisam neki pevac ali nisam ni toliko los ,, znam da ne postoji dugme saban saulic ali bar neko sa aca lukas ili tako nesto,, haha,, salim se ,, mozda neko od kolega na forumu ima neki uradjen dobar preset sa tercama za glas ili je neko smislio nacin da ublazi fals,, to sam mislio ...pa ako neko ima tako nesto i hoce da pomogne ... to je pitanje......
Dodato:
i da neotvaram novu temu ,,, imam [pilot mikrofon akg420 + b29 fantom,, i ponekad mi krci kada ga pomeram ,, pregledao sam sve kablove koji vode u ulaz i izlaz i svi su na oko dobri,, i samo da napomenem da se nedesava stalno samo po nekad pa zakljucujem da nije do kontakata,, da li je neko imao slicna iskustva i sta mislite da moze biti u pitanju,,hvala....

mirandess 07.02.2011 22:59

mislim kolega da to mozda moze biti TC Helicon VoiceTone Correct..... Ispravlja fals, ima soft i hard correct...

click here to watch the video
You need to upgrade your Flash Player

Eto jedan i video o njemu.
P.s. ispricavam se ako je nedozvoljeno stavljati vido clip, al eto da lakse bude kolegi. Veliki pozdrav :D

matrix_mo 07.02.2011 23:06

a ne znam kolega, bolje ti je možda da malo poradiš na pjevanju, tehnici i slično, da kući malo vježbaš ili još bolje ako ti netko ima pokazat i usmjerit te!!!
moje mišljenje za taj preset sa tercama ne bi bio dobra ideja... jer ako falšaš i još na to kad dođe terca ili drugi glas, ne može nikako na dobro izać!!!!! ;)

mijat 07.02.2011 23:17

hvala momci na odgovorima,, a sto se tice pevanja i ja sam isto mislio da uzmem neki cas,, imam uvo za muziku ali kad pustim glas nije to to,, pogresni trileri i tako to... to sve verovatno moze da se ispravi sa par casova pevanja....

tranzit 07.02.2011 23:24

Sa par casova pjevanja nece bas ici ali sa par godina ucenja i prakse mozda i bude nesto.

Trenutno vrijeme na Forumu 14:10

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org