![]() |
Korg pa2x pro -- mjenja jachinu tona
Molim za odgovor
Radi se o problemu koji je za mene zagonetka Kada npr. pustim naku matricu i pustim je da radi nakon sto se vratim na Style play jachina klavijature na zvuchicma nije sigurno ni 30 posto od prave onda moram ponovi kliknuti na sequencer ili soune i opet na style play da bih dobio jachinu tona normalnu i to se nedesava svaki put. Moram rici da sam malo zabrinut Hvala unaprjed na odgovoru |
pogledaj da nisi slucajno assignable switch pad(desni) do sebe pritisnuo, on inace utisa ton, ako nije to onda je jedna od mogucnosti da ti je lower ostao upaljen, ono, imas upp1 upp2 upp3 i lower, e probaj mutirati lower, ako ni nakon toga ne uspijes onda sacekaj dok jos netko ne postavi post sa dobrim objasnjenjem, a ako ni to ne uspije onda uradis backup tvornickih boja, ima fajl od 6-7 mb dodje ti uz cd a imas objasnjenje na forumu. veliki pozdrav kolega.
|
Kad udjes u Style play i kazes sve je tiho. Ako promenis ritam i boju vrati li se jacina stadardno koliko treba da bude ?
|
Pozdrav!
Mene od neki dan mući isti problem. Imam PA2x pro skoro dvije godine i na par gaža i svirki, izlazni signal (glasnoća) prema mikseti mi je cca 30-40% od normalnog. Mijenjam STYLE PLAY, SONG PLAY, SOUND, mrdam sve i svašta, gasim pa ponovo upalim kljavu, ali problem ostaje. Jednostavno kljava mi nije dovoljno glasna. To se ne dešava stalno, ali imam osječaj, da se to počelo dešavati od kad sam po prvi puta složio SONGBOOK. Eto do prije mjesec dana ga uopće nisam koristio. Vidim da nisam jedini, ali nisam našao ni logično objašnjenje. |
Moguce da je kabal (left i right), meni je cak bio problem kad spojim mixer, kljavu i liniju na 1 uticnicu sa "lopovom"... tada se zvuk smanjio a nastalo je "zujanje" na "razglasu".... Ako ni to nista ne uspije, onda uradi backup i ucitaj svoj set.... dalje nema.... veliki pozdrav kolega.
|
Kablove sam mijenjao i ništa.
Brine me to, jer se to ne dešava uvijek. Nisam siguran u kojem momentu iz normalne padne na slabu glasniću. |
I kod mene slican problem na PA 800..imam klavijaturu vec nekoliko godina i nikad nisam imao ovakav problem...samo odjednom klavijatura se smanji. probao sam i da uzmem struju sa drugog prekidaca misleci da je mozda problem sa strujom jer je i pojacalo i mixeta islo sa istog prekidaca medjutim opet isto..da li neko zna u cemu je problem ovde?
|
Obratit ću pažnju, na X-FADER i MASTER BALANCE, da možda nisu na sredini kod paljenja klavijature, piše u uputstvima da na to treba paziti, mada nešto nisam siguran da bi to bio uzrok.
|
balance ima veze, ali nema veze kad je ti palis(klavijaturu) samo u toku sviranja ti mora biti tacno na sredini, ali x fader.... to nema uopce veze s tim, on samo sluzi za reprodukciju mp3,midi,kar... pjesama.
|
@mirandess
A da otvoriš i pročitas malo user manual pa zatim i pravilnik, pa posle da se mešas u svaka tema, i kad znaš i kad neznaš odgovor ? Mislim da to nije loša ideja. Informaciju koju si izneo nije tačna. Pitanje koje sam ja postavio u moj prethodni post nije odgovoreno. Postavljača teme nema ga da se javi. @MIŠ Pošto kažeš da otkad si uradio songbook počeo problem probaj obriši songbook. Probaj i reinstalirati OS kraj krajeva. Možeš proveriti i Master EQ kako ti je naštelovan ako več nisi proverio. |
Trenutno vrijeme na Forumu 11:30 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org