![]() |
teski registri
pozdrav
interesuje me sta je problem kod harmonike ako tesko mijenja registre jeli treba nesto podmazat ili nesto drugo |
Naravno, jer su to mehanicke poluge koje usmeravaju vazduh iz meha (ili u meh) kroz takozvane fasene. Ako si vest, mozes to i sam podmazati. Ne znam koja je harmonika u pitanju, ali terbalo bi da lako mozes otvoriti harmoniku. Ako nisi siguran, potrazi nekog majstora.
|
Mozda ne trebas ni podmazivat, mozda ti na nekim dijelima zapinje neki dio mehanizma ili je spao saraf, otvori pa vidi, samo moras skinut deklu nista vise ;)
|
Majstor je zakon.Zna taj mehanizam za registre da bude vrlo za....n.
|
NIKAKVO PODMAZIVANJE !Dali ste ikad imali novu harmoniku i videli da su registri negde podmazani ? Ima vishe uzroka da bi teshko ishli registri .JEDAN OD UZROKA JE I BASH TO PODMAZIVANJE.Pozz
|
sad za vikend idem za austriju svirat svadbu pa kad se vratim ide kod majstora.
inace dallapa supermaestro je u pitanju. pozdrav |
pozdrav svima,kupio sam harmoniku prije par dana,hohner tango II M
i tesko se mjenjaju registri,,pa bi molio kolegu maricm da se javi kako je na kraju rjesio taj problem, ja sam svoju isto planirao ocistiti/podmazati al sad neznam sta bi,, ako neko zna,nek pise, hvala i pozzz |
Pa zar nisi procitao da je covjek rekao da se nesmije podmazivat i da to bas moze da bude uzrok da poslije zaglave registri sto je i normalno,jer kad se podmazuje uljem ili sta ja znam cime vec logicno je da se brze skuplja prasina i zalijepi na mehaniku i time se stvori naslaga koja otezava rad registara..Heheh al ga ja majstorski objasni:lol:Najbolje je da te stvari pogleda majstor za harmonike a ne na svoju ruku pa poslije kuku meni...Pozz
|
Svaka shkola /iskustvo,radoznalost/ se placa !
|
Moja trosi samo DVOTAKTOL :-)
|
Trenutno vrijeme na Forumu 18:00 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org