YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Problem kod ucitavanja pojedinacnog pcg-a za dk (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=19294)

energy 29.06.2011 23:05

Problem kod ucitavanja pojedinacnog pcg-a za dk

Dakle imam sledeci problem,Kada iz drugog seta pokusam da prebacim samo jedan set bubnja(kao pcg).On ne povuce sve semplove sa sobom,tacnije kad taj bubanj ubacim u ritam necuju se dobos,nnoga i cinele.kako i to da prebacim sa tog seta tj. te semplove?

Ace 30.06.2011 01:02

Moguce je da taj bubanj nema te elemente. Recimo ako je dobos kucan na neka druga dirka, primer A0 a na nju u taj drum kit nema sempl. Cak i ako je kucan na E2 a u ritmu si postavio Snare 2 da lupa recimo onda je opet to problem jer bubanj nije uradjen na sve neophodne dirke.
Ne bih reko da ti je pola elemente (semplove) ucitao a ostale nije.

energy 30.06.2011 01:19

Taj bubanj ima sve elemente.Kad ucitam ceo taj set gde se nalazi taj bubanj u klav. bubanj radi odlicno.Kad recimo resetujem klavijaturu(vratim je na fabricko stanje),ubacim posebno kao pcg samo taj jedan bunanj u klav.Ubacim ga u neki fabricki ritam i desi se to da nema noge,dobosa i par cinela.

Ace 30.06.2011 01:32

Upravo to i potenciram .... probaj ucitaj i jedan ritam od taj set i probaj dali ce taj drum kit raditi na ritam iz taj set.
Jedan ritam je kucan sa dobos na E2, drugi je kucan sa dobos na A0, u taj fabricki kit ko zna gde mozda na F0. Ako ritmove u taj set su kucani na E2 onda je moguce da na A0 uopce nema dobos postavljen u drum kita. I na drugi ritam koji zahteva dobos na A0 nece se cuti iz taj drum kit jer nije postavljen.

Po standardu trebas imati dobose na F0, A0, D2 i E2. Kad menjas ono Snare: off, Snare1, Snare 2 ili Snare 3 odabiras neki dobos od ove 4 dirke.
Naravno moguce je da otkucas dobos i na neku drugu dirku sto dodatno otezava posao uraditi drum kit. Probaj ovo sto sam gore napisao.
A evo jos jedan savet. Taj ritam koji ne radi sa novog drum kita, probaj menjati Snare u Menu u Style controls. Recimo stavi na off i memorisi. Onda udji u record/edit i odaberi drum traku (na nju nek bude postavnjen taj problematicni drum kit). Proveri sad u Event edit koji se udarci ne cuju i sta bi trebali oni biti. Znaci trebas saznati na koja dirka ti trebe dobos recimo. Onda kad to vidis udjes u Sound mode i na ta dirka na taj drum kit postavis dobos kakav zelis da ti udara u ritam. Mislim da ces me razumeti....

energy 30.06.2011 02:02

To sve jeste tako ALI,ubacim taj set gde se nalazi taj bubanj.Nadjem fabricki ritam i ubacim taj bubanj.Radi odlicno.Resetujem klavijaturu.Ubacim pcg tog bubnja i ubacim ga u isti taj ritam i nema noge,dobosa...e to je problem.Cak sam ucitao i ceo dkpcg(user3)i opet neradi.Kad ucitam sve pcg onda radi.Nemogu da skontam kako??

Trenutno vrijeme na Forumu 18:51

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org