![]() |
Yamaha psr 1000 -jedna tipka za akord
Pozdrav.
Dali je moguce namjestiti na yamahi psr1000 da jedna tipka bude jedan akord... recimo c da bude C..a recimo cis da bude Cm. hvala..;) |
Koliko ja znam, durski se mogu svirati s jednim tonom,tj. osnovnim a-dur ( ton A itd) .. molski akord zahtijeva dva tona, tj. osnovni ton, i prva crna tipka na lijevu stranu ... A zaboravio sam kako se aktivira na yamahi to, mislim da ima tipka, nesto AC ili tako nesto ... :) pozz
|
Na svim klavijaturama je isto.Osnovni ton akorda za durski i dva za molski akord.8ali za to ti trebaju dva prsta)
|
Ne može ti Cis biti Cm kada je Cis Cis.
Nije li logično? Standardno je sa Single Finger da je dur osnovni ton, mol osnovni ton i prva crna iza, 7 osnovni ton i prva bela iza... Mogu da se hvataju i nepotpuni akordi, ali je bitno da sadrže karakteristične stepene. Režimi na Yamahama su Single Finger, Multi Finger, Fingering... U svakom slučaju, to što želiš je muzički nepismeno potpuno, tako da ne verujem da bi i jedan proizvođač to ubacio. |
na dgx 305..kada sam stisnuo c tipku na akordima to mi je bio cdur,a kada sam stisnuo c i cis to mi je bio cmol ak se nevaram....
ispricavam se,,,krivo sam napisao..;) |
Biće da je c i dis odnosno u c molu bi to bilo es.Tako da to se zove multifingered na jamahi.
|
eo nasao sam...meni je trebalo single finger...hvala svima,pomoglo je..;)
|
Trenutno vrijeme na Forumu 12:08 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org