YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Gitare (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Kupovina jeftine bas gitare-saveti??? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=19506)

Milan$ 26.07.2011 00:45

Kupovina jeftine bas gitare-saveti???

4 Privitaka
poz svima...resio sam da pored klajva krenem malo da drndam i bass gotaru,to mi je oduvek zelja....o gitarama i sviranju istih ne znam nista,tako da za pocetak trazim savet....ne bih da dajem neke velike pare za tu gitaru,jer sam po pitanju gitara na samom pocetku,tako da za sada nemam potrebe da ulazem neke velike novce u njih,mada jednog dana mozda,ko zna:)...E sad,izdvojio bih do 150-200 evra za neku polovnu bass gitaru...gledam po oglasima i ima za te pare,samo sto ja pojma nemam da prosudim koja je kakva,meni dodju sve iste-imaju zice,vrat itd:D..recite mi za pocetak koja je razlika izmedju bass gotara za 4 i sa 5 zica?i kakva bi gitara meni generalno trebala sad za pocetak?

naleteo sam na jedan oglas.lik prodaje..da ne postavljam linkove,evo teksta oglasa i par slika istog pa mi recite moze li ovo za pocetak da mi odradi posao..

"Slamer Jazz Bass
Odlicna kopija JB-a. Vrat lakiran, puno drvo, ton fenomenalan za te pare. Ide sa gigbag-om i kaisom. Gitara je kao nova" Cena je 150 evra
evo i par slika kako gitara izgleda

Nisu neke pare,ali ajd da pitam :D..vredi li ovo da se kupi i moze li mi zavrsiti posao za pocetak?

A da zaboravih da pitam jos nesto...Treba li mi sem gitare jos nesto za svirku?znam da ima bass pojacalo ili tako nesto i da to koriste basisti,ali mogu li ja za sada bez toga?moze li gitara direktno u mixetu i to je to?

Hvala i pozdrav

jurica 09.11.2011 21:55

ja bi uvijek uzeo Warwick Rock Bass. Niska cijena i efikasnost je tu!

aleksandar72 10.11.2011 22:30

Slazem se, Warwick RB ili Ibanez SDGR serije...

Milan$ 10.11.2011 23:11

Jel govorite o polovnoj gitari ili novoj??? hvala i pozdrav

momo 10.11.2011 23:25

Može u mikser

spothead 10.11.2011 23:34

Warwick je nov oko 350-400e, nisam siguran za Ibanez, ima novih Squiera i Ibanez za nesto manje od 200e, ili ako nadjes neke od ovih polovne...

fsontor 11.11.2011 13:30

slažem se, Warwick RB, novome je cijena oko 400eura, predobre rezultate daje za tu cijenu,a i na svaki razglas ako ga uštekaš bez pojačala, daje super saund!

spothead 11.11.2011 14:46

Dobar je to bas, ali realno jel njemu trenutno potreban? Osim ako ne nadje polovni. Sam je rekao da o sviranju bas gitara ne zna nista, i da ne zeli da daje puno para. Za pocetnike Squier ili nesto u tom rangu.

Milan$ 11.11.2011 15:02

pa ne treba mi preskup bas trenutno..neki koji ce pristojno zvucati, da se ja s njim preispitam jesam li ja za to ili ne,a da pritom nije skup,ako mozda uvidim da nisam ja za bas,da me to ne kosta puno..tako da..pozz

fsontor 11.11.2011 15:23

onda u svakom slučaju uzmi neki bas s 4 žice, neki stagg il tak nešto, manje bitno, samo da vrat nije debeo.

Trenutno vrijeme na Forumu 02:32

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org