YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Zvučnici (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=50)
-   -   YAMAHA MSR 400 mišljenje (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=19866)

gogo 02.09.2011 17:42

YAMAHA MSR 400 mišljenje

Kakve su kutije MSR 400,kakav je zvuk može li zadovoljiti živu svirku,možda čak 4 komada.Ili je bolje dati novac za neke bolje 2 komada.Znam da su JBL PRX 615 extra ali da li njh 2 može da zamjeni i nadjača ove 4.Hvala molim za savjet.

gogo 18.10.2011 14:46

Zar niko neće da pomogne,ili niko nema iskustvo sa ovim kutijama ???:confused:

ella 85 20.10.2011 12:11

probo sam i jedne i druge,ja bi radije uzeo te jbl,recimo da njih dvije mozda nisu jace od 4 yamahe,ali ima negdje i mjerilo kvalitet zvuka,a to je na strani jbl-a debelo,s druge strane kad uzimas kutije koje su dobre one se kasnije mogu i prodat dok sam yamahe morao bukvalno dzaba dat,to je moje misljenje

gogo 20.10.2011 16:04

Citat:

Originalno postovano od ella 85 (Post 194893)
probo sam i jedne i druge,ja bi radije uzeo te jbl,recimo da njih dvije mozda nisu jace od 4 yamahe,ali ima negdje i mjerilo kvalitet zvuka,a to je na strani jbl-a debelo,s druge strane kad uzimas kutije koje su dobre one se kasnije mogu i prodat dok sam yamahe morao bukvalno dzaba dat,to je moje misljenje

Znači ipak ove JBL PRX 615 postaju neki standard svi ih hvale u svakom pogledu pa eto i ti,nadam se da neću pogriješiti.Imao sam do sada pasivne EV Zx4 ali hoću da pređem na aktivne,to mi je želja.Niko još ne prodaje polovne tako da moram ići na nove.Ipak bih te pitao za ove YAMAHA msr 400,pošto si kažeš radio na njima,kakav je zvuk s obzirom da su 12".Mogu baš da ih dobijem povoljno,2 kom.,malo sa njima pa onda kasnije i JBL. Hvala na savjetu.

ella 85 20.10.2011 17:29

ja nebi isao na 4 kutije pogotovo toliko razlicite,dobra solucija bi bila po meni dvije kutije i jedan ili dva basa,onda rasteretis gornje kutije i udaras jace puno,zdraviji zvuk itd,ja nisam odusevljen zvukom yamahinih kutija

alenmo 21.10.2011 11:00

ja licno sviram na msr 400 vec 3 godine i to je kutija koja radi odlicno znaci nema zamjerke samo treba paziti da ne ulazi previse u crveno ...sto se tice zvuka ima jasan i precizan i zvuk....pored toga imam i prx 615 i odmah da ti kazem poredis totalno 2 razlicita svijeta..msr 400 kosta oka 500 eura a ova jbl najmanje duplo vise i ako ces raditi bez basova onda ti je bolje da imas 4 kutije i da rasiris zvuk

gogo 22.10.2011 13:52

Ne poredim ja JBL i MSR 400 znam šta je bolje i skuplje,nego cjenovno 4 komada MSR ili 2 kom. PRX ,koja bi kombinacija bila " iskoristljivija" tj praktičnija. A nemam priliku da čujem PRX 615 ,nadam se da ćeš mi pokazati i pomoći pri izboru kada dođem u Mostar 30 na žurku. GORAN

mikimaksa 22.10.2011 16:02

Moje misljenje je 4 x MSR400. S obzirom kakvi sve ugostiteljski objekata ima, sa dvije kutije neces ozvuciti svaki cosak objekta sepere ili prostoriju za pusace ili ne pusace:). Pa ti je bolje da imas cetiri da mozes da pokrijes svaki cosak (mozda cak i sprat). Pa i kad je manji prostor u pitanju uzmes dvije MSR400 da nebude preglasno.

alenmo 22.10.2011 17:29

ej gorane nazalost planirao sam da zurka bude na msr400 ne mogu stvarno da vucem ovaj prx ..... moj ti je savjet uzmi 2 prx jer bices miran do kraja zivota

Trenutno vrijeme na Forumu 07:49

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org