![]() |
PA50 OS OD PA80
MOLIM DA MI NEKO KAZE KAKO DA INSTALIRAM OS OD PA80 U PA50
I GDE DA NADJEM TAJ MODIFIKOVANI OS. |
Pozz
Prije svega potraži ovdje na forumu post od kolege Štefana koji je svojevremeno najavio i objavu materijala prerade Pa50 u Pa80. On je i okačio adresu gdje se ta preinaka može downloadati. Zbog zaštite autorskih prava ovaj materijal se razumljivo nemože i nesmije okaćiti u download centar. Tamo češ naći i adresu gdje možeš skinuti modificirani OS. Kad ga skineš napraviš preko PC-a sistemsku disketu i ubaciš u FD od Pa50 neposredno prije uključivanja klavijature. Po uključenju on će te odmah pitati da li da instaliraš novi OS. Upozozoravam te da preinake radiš na vlastitu odgovornost i da ukoliko nisi siguran u svoje informatičko znanje možeš Pa50 samo zatupiti, a tada bez odgovarajučeg OS od Pa50 povratka nema. Klavijatura ostane MUTE tj bez glasa. OS 3.06 od Pa80 za Pa50 nekog revolucionarnog poboljšanja baš i nema osim malo boljeg sounda u rađenim aranžmanima (one koje si sam pravio) pošto su i KAT2000 kao i SW univerzal uglavnom nakljukani parametrima kod Pa serije za Pa80 koji se tako primjenjuju i za Pa60 i Pa50. HDD i sampler ionako ne možeš bez preinaka (koje su vjeruj mi vrlo komplicirane) na osnovnoj ploći ugraditi tako da ja osobno ne vidim baš neke velike vajde od preinstalacije OS. Imat češ samo softwar od Pa80, ostalo se ništa ne mjenja. |
bravo kreso
bravo kreso legendo
toje car vidi hoce svakom da pomogne jos jednom svaka cast |
Ma prijatelju, ljudi smo a ne zvijeri i trebamo se pomagat.
Pogotovo mi muzičari. Inaće ja sam planirao prema Alixovim uputama uz FD adapter i modificirani OS od Pa80 malo poboljšat Pa50. No Pa50 je nažalost truba i ograničen do bola. Softwer se da napucati u njega bez problema, ali se problemi poslije javljaju sami od sebe. Primjerice u song modu se MIDI zatupi, ritmovi se kod svirke lome tj guta kompliciranije hvatove. Ma ima toga još, no moramo istaći da Pa80 i Pa50 nisu nikako ista kategorija. Jesu brača, no ipak je Pa80 doplo više koštao, a nije to bez razloga. Osim toga i napajanje mu je drugačije sprovedeno, tako da preinake i ugradnja jednog malog HDD i flash kartice je vrlo komplicirana. Ne radim sada reklamu kolegi Mikiju iz Kragujevca, ali ja mu se divim da za mali novac to prerađuje, jer posla je stvarno jako puno. Nije jednostavno i stvarno treba jako mnogo truda da se posao odradi kako valja i treba. Ko voli nek izvoli. Ja ne preporučam nikome ovakove eksperimente. Ja sam probao i nisam zadovoljan. Na vama ostaje da procjenite. Inaće svaka čast Alixu na idiji, i stvarno momak je za 5. I ja sam se poradovao da je ovo značajno poboljšanje za Pa50, no s obzirom na iskustvo i svoja zapažanja odgovorno tvrdim da to nije ono što očekujemo i tražimo. Na greškama se uči 8) |
Trenutno vrijeme na Forumu 15:15 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org