YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Ritmovi (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Rumba (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=20005)

nemanja 1982 16.09.2011 09:49

Rumba

Zdravo svima ! Da li znate kako se zove ova rumba i da li je ima neko ? Ako ima neko ovu rumbu nek' je postavi u download centru ! Nadam se da nisam duplirao temu ! Hvala ! :)

ZILE(HRAM)-Ljubi me i nista ne pitaj
You need to upgrade your Flash Player

EmirTotic 16.09.2011 12:00

Koliko mogu da cujem po prelazima i klasicnoj varijaciji ovo je Lukasova rumba na tyrosu ali je editovana. Lako se pravi, ostavio je bubnjara samo nogu na intro, ubacio malo drugaciju varijaciju slicnu za radjaj sinove ili Idi drugome, tako neki fazon (na delu intra) i to je to. Ostalo je isto, inace moze mnogo bolje da zvuci ali je lepo i ovako, sladunjavo zvuci. ;)

hadzidinic 17.09.2011 02:48

jeste lukasova rumba... editovana kao sto kaze emir... mada licno meni ni malo lepo ne zvuci....nesto nisam pristalica ovih rumbi gde se cuje samo noga i dobos... i ove nazovi tarabuke.... sviram roland.... ali zasto neko ko poseduje tyros 2 pokusava da imitira rolandov zvuk....cak i ovim stringsom koji vuce kroz pesmu...

EmirTotic 17.09.2011 14:41

Nije to kolega imitacija rolandovog sounda. Istina je da se ljudima i dalje svidja Lukasov stil kako je radio i uglavnom kopiraju to, ali sto se zvuka tice nije bas tako. G1000 je legendarna sprava ali licno mislim da je vreme vec odavno pregazilo i da se trazi nesto modernije. E sad, sto je ovaj momak ostavio sve obicno i standardno u ritmu to je druga stvar, rekao sam vec, daleko bolje moze da zvuci ova rumbica na tyrosu. Imam je, znam sta pricam. :) Ako se ovako coveku svidja neka ga. :)

Dobro si primetio to za strings, punije zvuci sa njim ali umeju ljudi da preteraju sa tim.

nemanja 1982 17.09.2011 18:21

Momci hvala na odgovorima.Primetio sam da je imitacija Lukasa :D. Ima li neko bar neku slicnu ovakvu rumbu da postavi. Emire probao sam i varijacije iz ''Radjaj sinove'' i "'Idi drugome'',ne zvuci mi to bas:">

EmirTotic 17.09.2011 20:31

Imas Lukasovu rumbu u download sekciji odavno, a ovu varijaciju mozes i sam napraviti ili izvaditi iz nekih drugih ritmova, nije to problem. ;)

hadzidinic 18.09.2011 22:46

Naravno emire, volim i ja da cujem ponekad one lukasove svirke uzivo...lepo je sve to, tj. mene fascira vise to sto je covek bio u stanju da napuni sajam jednim aranzerom kao sto je g800... Ali pocinje opasno da me nervira sto ljudi i posle 15 godina (pojedini) pokusavaju da naprave nesto i da odsviraju isto to, samo zato sto se na to masa ljudi lozila tad, na mnogo boljim masinama od tih rolanda koje je kao sto kazes odavno pregazilo vreme... a vidis, jos vise me fascinira kad covek kupi tyros2 ili pa2 xpro, pa 800 itd, i ubaci u njega set boja od DX11 i sa tim radi u 2011-oj godini... pa to je za nezaborav majke mi.. :D... nego da ne idem u off topic...
pozdrav...

Trenutno vrijeme na Forumu 07:15

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org