YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=60)
-   -   Boje na KORG M1 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=20300)

dexter 18.10.2011 11:23

Boje na KORG M1

Pozdrav....

Kupio sam KORG M1, interesuje me koliko dobre harmonike mogu da se naprave na toj klavijaturi? kako najlakse mogu da ubacim boje nja nju. Hvala

buky96 07.11.2011 15:33

Nek je srecna nova klavijatura:) Korg M1 je solidna workstation klavijatura.Ima i u download sekciji mnogo boja za korgove klavijature.Ja sam imao priliku da slusam boju harmonike na M1 i mogu reci da sam zadovoljan.A sto se tice prebacivanja boja sa komputera na klavijaturu,potrebno ti je da kupis obican usb midi kabal,kako bi povezao ta dva uredjaja..Sve najbolje u daljem radu! Srecno

Minicevac 25.05.2016 12:52

Da li se neko seća kako se prebacuju boje iz jedan M1 u drugi M1?

vladimir68 25.05.2016 19:28

1) treba ti MIDI to MIDI kabal
2)na M1 iz kojeg želiš preneti/uzeti boje uštekaj na MIDI OUT.Obavezno u globalu podesiti protect program, combi na ON
3) na M1 u koji učitavaš te boje uštekaj na MIDI IN.Tu u globalu podesi protect program i combi na OFF
4) u globalu......transmit via midi -program (posle combi) ili možeš izabrati i ALL.....stisni YES.Ispisuje Processing.... I to je to
1) treba ti USB to MIDI kabal (pazi kod nekih kablova uštekava se obrnuto tj IN na kablu ide u MIDIOUT na syntu, OUT na kablu u IN na syntu.Usb u komp nebi trebalo da predstavlja problem.Da je ok uštekano signaliziraju ti žuta i zelena led na.....na kablu
2)treba ti software tj editor za korga M1 (imaš sve u downloadu)
3)predpostavljam da umeš da se snađeš na kompu

Minicevac 25.05.2016 20:17

Hvala puno,probacu pa se javljam...

Sent from my iPhone using Tapatalk

nikoboy15 27.05.2016 17:44

Odlicna klavijatura po meni. Mozes dosta dobre harmonike srediti na njoj, samo treba truda i volje. Ja imam T2EX i vucem m1 klavir i brass iz njega za "podlogu" pjesama (imao sam i m1 prije). Kvalitetna izrada definitivno. Za razliku od tritona kojeg imam (jeftina plastika).

romario 28.05.2016 01:46

Da mi je čuti te harmonike sa M1,
još i da su dobre.
Vidiš kada se kaže triton,
ja mislim na studio,klasik ili extrem.

Poslano sa mog HTC Desire 620 koristeći Tapatalk

nikoboy15 28.05.2016 10:07

Nemam to više. Sve osim klavira i brasseva vucem iz tritona. Osim verzija 88 tipki koje nisam imao prilike vidjeti uzivo, 76 i 61 su lose napravljeni (po meni). I da, govorim općenito o svim tritonima.

josipv 02.06.2016 22:00

Trinity,i30 i Triton studio bi jos uvrstio u zadnje kvalitetne korgove klavijature,sve ostalo je plastika...

Minicevac 15.06.2016 13:29

M1 nema harmonike...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Trenutno vrijeme na Forumu 08:00

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org