YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Stimovanje boja na pa1x (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=20374)

Sokan junior 25.10.2011 21:01

Stimovanje boja na pa1x

Pozdrav svima,
Trazio sam temu slicnu ovoj, na pretrazi al nisam mogao da nadjem. Rec je o rasštimavanju boja(instrumenata)...Hocu da detuniram konkretno violinu (da lici malo na one violine sa Romanije i ostale tog tipa :lol: ) , al ne znam kojom opcijom se to radi. Usao sam u global, pa onda general controls, pa onda u master tuning i tu nasao ono sto mi treba, lepo sam rasštimovao al su se detunirali sve boje, a hocu samo jednu boju. Zna li neko kako se radi vec spomenuto rasštimavanje?

Ace 25.10.2011 22:16

Pa ne u Globala ..... sta znaci rec global ?! :)
Ides tu na pocetnu stranu na Tab sub scale i tu nastimaj skalu. Zatim memorisi ta boja na novo mesto u performance banka.

Iiiii .... napisi mi postavke kako podesavas tu skalu da probam kako zvuci.
Hvala ;)

Burli 25.10.2011 23:05

Citat:

Originalno postovano od Sokan junior (Post 195292)
Rec je o rasštimavanju boja(instrumenata)...Hocu da detuniram konkretno violinu (da lici malo na one violine sa Romanije i ostale tog tipa :lol: )

Lakše ti je kupi za 10 evra takvu violinu i nađi nekoga ko nema veze sa muzikom da svira na istu, tako mi na Romaniji radimo...
P.S. Kad mi takav violinista dođe na svadbu i traži da mu na mixeru dodam "onog nečega" i malo "sounda" i naravno da ga pojačam iako nije ni probao kako mu radi instrument... :D

Dejan 26.10.2011 00:06

Otisao si ti to na Kalesiju druze,ne vrijedjaj nam Romaiju,jeli tako Burli? ;) :)

Dell 26.10.2011 00:37

Violine s Romanije. Jesu to one sto prate Zorana Kulinu? P.S. Malo offtopica, Burli, garant si svirao s njim, i ti Deki?

tranzit 26.10.2011 00:42

Citat:

Originalno postovano od Burli (Post 195304)
Lakše ti je kupi za 10 evra takvu violinu i nađi nekoga ko nema veze sa muzikom da svira na istu, tako mi na Romaniji radimo...

Ti si Bog, popravio si mi dan. Hahahahaha... 'ebes sve sto sam cuo do sada, ovo je najbolja definicija te violine i tih "violinista". Dolazim na Romaniju obavezno... hahahahaha.

dejong 26.10.2011 00:48

E i meni to treba. Stvarno bi mogle neke instrukcije za pa80.

Hvala

Ace 26.10.2011 01:02

Izgleda da sam ja jedini koji nikada nije ni cuo takvu violinu a trazi da proba :)

Dejan 26.10.2011 02:29

Sto je bilo takvih "violinista" mene je Bog kaznio pa sam se potrefio da radim sa njima nekad xD,mada ima i dobrih nema sta...
Svira i onda pljune u civije da mu drze stim,daleko bilo xD
Umjesto mikrofona stavljaju onaj dio od muzicke cestitke,razglednice sto svira "za Elizu" kad se otvori i napravi kablo,"ubode" u miksetu i kaze:"stimaj" i onda kad pocne da svira,cvrči ko' zaprška xD

Dejan 26.10.2011 02:31

Citat:

Originalno postovano od Dell (Post 195315)
Violine s Romanije. Jesu to one sto prate Zorana Kulinu? P.S. Malo offtopica, Burli, garant si svirao s njim, i ti Deki?

Jesam ;)

Trenutno vrijeme na Forumu 14:32

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org