![]() |
Problem sa snimanjem u računar
Nezz gde da smestim temu pa evo neka neko od moderatora.
Znaci uzeo sam ovaj kabl za pa800 http://www.artist.ba/images/product/...no_photo_1.jpg Sad uzmem da snimam u obicnom programu 'Sound Recorder' i dok snimam moram mnogo da smanjim zvuk klavijature da bi mogao zvuk da izađe čist kada se snimi,ako pojacam blizu pola,krci mnogo,a kamoli da pojacam vise... Ako neko zna sta je problem,bio bih mu zahvalan mnogo oko pomoci... Napominjem,nisam nista editovao,dirao na klavijaturi.. Pozdrav... |
2 Privitaka
Ualzni signal je prejak. Podešavaš ga u Audio setup-u. Slika govori više od riječi.
|
Trebao bi i u tome recorderu da podesis gain,da ne bi bilo %-(
|
Moguce lako da su ti i kanali na mikseti mnogo pojacani.
|
1. Dali snimas direktno sa klavijature ili preko mixete???
2. Ja osobno koristim cool edit 2.0 pro za snimanje i prezadovoljan sam sa snimkama. 3. Dali imas zvucnu karticu na kompu? Daj nam malo vise podataka pa cemo nesto rijesiti!!!! Pozz. |
Postoji mogućnost da je kabl loše upotrebljen ako u Pa 80 idu oni veći kablovi onda onaj manji bi morao da ide u stereo ulaz u kompjuter.Ja mislim da je mikrofonski ulaz MONO pa krčanje može da dođe i od kratkog spoja koji si napravio guranjem stereo džeka u mono ulaz...
A i ko što kolege kažu moraš podesiti jačinu ulaznog signala u kompjuteru.. A ako je kabl obrnuto okrenut onda mora na komjuteru biti dva mono ulaza e sad to ne mogu reći dok ne napišeš koja zvučna kartica je u pitanju ETO OVO JE MOJ STOTI POST SAD SAM VIDEO HEHEHE AJD NEK JE SA SREĆOM Morali bi štogod popiti ajd živeli |
Ta stereo banana ide u plavi line in ulaz a ne u mikrofonski.
A druga stvar je podesavanje u kompjuter kao na slike gore. Smanjis Line in u kompjuteru a pojacas Volume na klavijaturu. |
Sto se tice snimanja, najbolje bi bilo da radis u cubaseu ili u nekom programu gdje odmah vidis ulazni signal onom klasikom zeleno-zuto-crveno i upali neki ritam udari akord i soliraj i gledaj jacinu signala. Podesi je da ti ulazi u zuto, mozda mrvicu u crveno i dobices savrsen snimak. Msm, to ti je ono laicki objasnjeno, imas ljudi koji ce ti to puno strucnije predstaviti ;)
|
Smanji na racunaru ulazni signal (LINE IN) jer je signal iz klavijature prejak. A sto se tice ulaza-izlaza ja na svom lap topu imam samo mic ulaz i izlaz za slusalice i njegovu zvucnu kartu. Vec 5 godina spajam na mic in i koristim malu stereo bananu i tad dobijam i lijevi i desni signal ako koristim mono bananu samo imam jedan signal a drugi je blagi sum (bijeli sum) skoro se i ne cuje. A sa druge strane zavisi sta kopcam mono banane ili cinc. A program koji koristim je Adobe Audition.
|
Ma To nema veze i ako snima mono , posle preko Soundforge moze da se ubaci Mono to Stereo effekat i opet je stereo :)) haha ali najbolje je direktno sa Stereo kablom (bananom)
|
Trenutno vrijeme na Forumu 09:49 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org