![]() |
Problem sa tr-om,cvilenje,skripanje
Imam problem od nedavno sa tr...Posle odredjenog provedenog vremena u radu,pocinje da mi izoblicava dve boje... Na solo stringsu je to nepodnosljiv zvuk,skripanje,cvilenje(sta li je vec),prosto pisti klavijatura...a na drugoj boji to je neka frula okt izoblici i kao da modulira zvuk potpuno...Prvo mi se desavalo na svirkama pa sam pomislio da nije zbog blizine kutija i magneta,ali to mi se i kuci desilo...Kada promenim boju i vratim na istu normalno radi,ili ako pritisnem neko od onih dugmadi levo od displeja,takodje se vrati u normalu..
|
Probaj sve "točkiće" odnosno potenciometre (ona 4 pokraj volumena mislim da su na TR) držati na nuli, ja sam imao sličan problem sa LE i to mi je pomoglo. Javi da li pomaže.
|
slican problem sam imao sa LE, otiso mi je bio RAM BANKS, na bordu. Vidi jel samo "Skripe" samplovi ili fabricke boje isto???;)
|
Nisu mi bili na nuli,posto kada ih koristim za odredjene deonice pesama zaboravim da ih vratim(to sam poceo tek u poslednje vreme da koristim)...Probacu da ih vratim,jer dve godine ih nisam ni dirao i sint nije zezao uopste...Pa jedna boja je su semplovi,a druga je fabricka...zato me malo i buni...Ako je to otislo jel to ozbiljan kvar ili se moze bez nekih vecih komplikacija ispraviti..? Hvala jos jednom na pomocu...
|
Trenutno vrijeme na Forumu 20:27 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org