![]() |
Hall na basu
Ljudi pomagajte.. imam problem sa basom. Sviram bass na pa 50 i na njegovim zvucnicima se on cuje perfektno bez ikakvog efekta. Cim prikacim na ozvucenje stvara se neki hall (kao produzetak). Znaci kad pustim dirku bas se i dalje cuje jes nekih pola sekunde ali to smeta. Kako da podesim bas da mi normalno radi.. znaci da kad pustim dirku odma prestane? Da li to zavisi od mixete?
|
Mozda je u Pitanju Taj Bass koji je pravljen u Sound-u vjerovatno mu je Release duži pa zato ti odzvanja tj duže traje.
Provjeri. |
Pogledaj i na mixeti da nije ostao hal pojacan...moze i to da ti se desi.
|
Isti problem sam imao i ja i kad sam pravilno podesio kanal na mikseti, odnosno smanjio hal sve je oke.
|
Mislim ja da to nece biti razlog, pa nije slijep da ne vidi da je hall na basu podignut na mikseti. Nego, to ce prije biti da prostorija u kojoj svira na tom ozvucenju nije dobra, a nije iskljuceno ni da postavka EQa za bass ne valja. Probaj kao prvo da skines na EQ frekventni opseg u sirini od 1/2 oktave (Q=2) na oko 250Hz pa provjeri sta se desava sa tim sustainom bassa.
|
Ako se samo na basu cuje efekat, onda mora da bude do podesavanje miksete. Drugo nema smisla, jer iz klavijature sve trake idu preko jednog signala. Provjeri jos jdnom miksetu...
|
Ovo sam ja shvatio kao sustain, a ne kao hall. Poslušaj tranzita, dobro ti je rekao.
|
Citat:
Citat:
|
Kolega, proveri da ti mozda mikrofon neki ne hvata duboke tonove pa pravi mikrofoniju, ili cak mozda i nema mikrofonije - nego ima halla na mikrofonskom kanalu pa moguce je da ga on hvata bas, pa ga produzava tacno za koliko traje hall...obicno je to oko 2s. pa to deluje kao sustain..
Probaj i to ;) |
Trenutno vrijeme na Forumu 16:20 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org