YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Yamaha (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Trebam pomoć oko jednog ritma (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=20919)

smuchac 14.12.2011 18:21

Trebam pomoć oko jednog ritma

Pozdrav drugovi.
Imam jedan ritam 7/8 i htio sam ga malo prilagoditi sebi. On je u originalu skinut sa ovog foruma i super mi je za neke pjesme,ali nikako da ga sriktam kako mi odgovara.
Naime,sa style revoicerom s kojim inače radim mi ne pamti postavljene glasnoće koje sam podesim i kad sačuvam odrađeno a i sam program očitava drugačije vrijednosti u odnosu na mixer s klavijature pa sam sad totalno zbunjen... :confused:

Zato bih zamolio ako netko ima vremena da mi to sredi ako ima neki alternativni način. Trebalo bi mi neke dijelove ritma smanjit i ukloniti jedan elemenat bubnja iz druge varijacije. Ja se patim,ali mi ne ide,a i u sve programe se ne kužim. Hvala.

Ace 14.12.2011 18:25

Temu sam prebacio u Yamaha jer je ovde potrebna pomoc oko sredjivanje ritma na klavijaturu. Napisi samo koja klavijatura bese u pitanju.

smuchac 14.12.2011 18:29

Izvinjavam se šta sam zaboravio napisat a i utrpao sam gdje ne treba... :">

Yamaha PSR 3000 je u pitanju a ritam cu dignuti tu ako se netko javi i ako uopce smijem tu. :)

casper 14.12.2011 18:52

Mogu ga pogledati, samo mi trebaju vrijednosti koje želiš izmjeniti.

smuchac 26.09.2012 16:08

Opet ja. :)
Opet imam jedan ritam i s vremenom sam u style creatoru skužio kako neke meni nepotrebne dijelove bubnja ukloniti iz ritma al s ovim ne ide. Naime,ritam sam otvorio u yamahinom internom style creatoru i pokušao pobrisati elemenat,ali on se uopće ne nalazi među ponuđenim elementima s pripadajućih tipki da bih ga uopće obrisao. To zapravo i nije bubanj niti udaraljka već neki scratch (kao DJ šta struže po ploči) i tako nekako zvuči. Kako da ga skinem iz ritma? Ima li neki adekvatan a jednostavan program ako slučajno ne ide ovako jer sam s "RHY CLEAR" pobrisao sve elemente ritma a ono čudo još grebe...? Hvala! ;)

Dell 26.09.2012 16:46

Mozda je u perkusijama taj scratch, ali imas program koji se zove one man band i sa njim to prepravljas.

casper 26.09.2012 17:48

Taj element može biti u bilo kojoj traci. Prvo provjeri gdje se nalazi tako da "mutiraš" traku po traku. Kada ga lociraš, onda ga pobriši.

smuchac 27.09.2012 15:29

Program sam instalirao i čini se moćan alat ali mi zasada nije pretjerano jasan.
U klavijaturi imam RHY1,RHY2,BASS,CHD1,CHD2,PAD,PHR1 i PHR2.
To strašilo nalazi se u RHY2 skupa s bubnjevima. Počistim li sve dostupne elemente bubnjeva,ostane to strugalo i dalje. Zato ni sa OMB nisam uspio nista jer ga ne mogu skuzit u prvih 10 minuta pa sam mislio da malo olaksate stvar...

romario 27.09.2012 15:41

Hajd stavi ritam na down ili na pm ako je brže ,
pa da vidimo o čeme se radi .

casper 27.09.2012 15:58

Ma možeš ti to i sam. ;)
Odi u STYLE CREATOR > odeš u EDIT tab > tipkaj po B i preslušavaj elemente bubnja, kad naiđeš na uljeza obriši ga s DELETE (7)

Ovo vrijedi za kanal RHY2 jer se on po defaultu i prikazuje u EDIT. Ako tako želiš brisati tonove (elemente) na nekom drugom kanalu (RHY1, BAS ....) onda predhotno treba istog i odabrati u tab-u CHANEL s tipkama 1 ili 2. Ako je style zaštićen pa se do ove funkcije ne može treba upotrijebiti programčić Style Unlocker. Ako i ovo ne pomogne onda koristi "Jocker ZOVI" :D
Dodato:
Nisam dobro pročitao tvoj post, sad tek vidim da si probao brisati sve elemente i da ga opet ne možeš skinuti. Je si li probao brisati cijeli kanal odjednom, a on se i dalje čuje? I jesi li siguran da se nalazi na RHY2? Na kraju, ipak ti njega pošalji u radionu, tako će izgleda biti brže. :D

Trenutno vrijeme na Forumu 22:23

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org