![]() |
Podesavanje hvata akorda na Pa500?
Zdravo kolege, imam jedan problem na Korgu Pa500.
Naime, kad uhvatim Dmol, u levoj ruci,ali ne redosledom dirki D-F-A nego A-D-F, ne cuje se Dmol nego Adur,to mi pise i na displeju- Dmin/A. Probao sam svasta po podesavanjima,ali nikako nisam uspeo to da izmenim,da kako god uhvatim Dmol da bude Dmol... To nije problem samo sa tim akordom vec i sa ostalim akordima. Ako neko zno cemu se radi bio bi puno zahvalan... pozdrav i hvala. :) |
nezz kako je na pa500 ali evo kako se podesi na pa80 idem na menu pa preferences i ima neka opcija ctl i onda pise na displeju ChrdRecMode to stavi na fingered 1 ako fise one finger ili nesto drugo...
|
Nije isto ali znam na sta mislis,nije to u pitanju,menjao sam ali se nije promenilo kad da je takav ritam.
|
Pa jel ti to radi na svim ritmovima?
|
Bibi, imas ukljuceno "Bass inversion". Idi na "split" stranu i ugasi ga (trgni kvacicu).
|
Aha,to je znnaci,a kako da dodjem do tamo, msm do te split strane da sad ne trazim.zvuc mi jako poznato...
hvala puno |
Pa čim upališ synt kad ti da prvi (osnovni meni ali ne u easy modu) ,dole na dnu ekrana imaš kartice:volume,Sts name ,sub scale,pad ,SPLIT.Otvori taj split i tamo ti je :chord recogn,bass inversion (e tu u kvadratiću netreba da ti stoji ta kukica(treba prazan).
|
Trenutno vrijeme na Forumu 11:34 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org