YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Koliko se cesto kvari Pa50 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=21536)

micobl1 31.01.2012 17:45

Koliko se cesto kvari Pa50

Pozdrav.
Imam u planu da kupim polovan Pa50 sredjen,koristen za tezge.Interesuje me koliko se cesto kvari jer sam negdje na forumu procitao da zna biti dosta kvarljiv.

Lp

brajo456 31.01.2012 18:26

dosta prijatelja i ja osobno koristim pa50 ko aranzer i osim mozda loseg kontakta sa nekim tipkama (sto se lako da rjesit) i losih dirki nema bas problema, a ekran je dosta velik pa ako ti sad nista padne po njemu il uhvati vlagu, to je dosta robustna klavijatura. al kuciste je od plastike tako da sama konstrukcija i nije neka cvrsta. al kvarovi sa procesoron itd uopce dosad nisam cuo .eto nadam se da sam ti pomoga

pozdrav

Dell 31.01.2012 18:38

Da kucnem u drvo. Od 2009. radim sa njim i prosao je dosta kafana i kafica i privatnih slava i nista mu. Premda hocu da uzimam tyros3 na ljeto, nemam zamjerke na pa50. Ni jedna led dioda nije crkla, ekranu nista. E jedino sto se zna mnogima dogodit, doduse meni nije, a to je da se prekine neka zica na pitchu, pa ti ostane rastimana boja, to je jedini kvar za koji sam ja cuo. Doduse, lako se i popravlja.

spasoje88 31.01.2012 20:22

Ma to ne mozes nikada znati kod polovnih klavijatura! Tesko mozes biti siguran i da se nova nece kvariti... Ja sam imao kvar posle skoro 2 godine tako sto mi je crkla maticna ploca... A to se retko kome dogadja! Tako da moze da ti se desi bilo sta a moze i da se ne desi nista... Pa ti sad vidi!;)

rafael 31.01.2012 20:40

imam ga vec 5 godina ,uzeo sam ga novoga , za sada ama bas nikakvih Zamjerki ! pozdrav

micobl1 31.01.2012 21:04

Jasno ko dan.Inace kad god se nesto polovno kupuje ,kupujes macka u vreci, ne znas sta ce te zapasti.Ovo u vezi dirki da imaju los kvalitet sam vec cuo i od drugih muzicara samo sto ne znam da li los zbog potencijalnog lomljenja ili je nesto drugo ?

Lp

Nautica 31.01.2012 21:45

dirke sto su lose nema veze sa lomljenjem, nego su jednostavno lose :) tako su ih napravili sta da se radi. da ti kazem da ga i ja imam godinu ipo i da kucnem u drvo za sada mu nista ne fali. pozz

AcaG600 31.01.2012 23:46

Drug ima ovaj i kaze da ga sasvim odlicno sluzi,ali naravno mora da ga cuvas,jer naprimer nemozes iz niske temperature tipa -20 da ga uneses u kucu i odma palis i sviras,nego sacekas da se malo izjednace temperature klavijature i elektricnih komponenti,pa tek onda sviras....Plastika kaze da je lose uradjena i dirke takodje,ali je to ipak KORG i sve mu se prasta,jer imas bezbroj ritmova,boja,setova kojima zavrsavas posao,tako da.....Mora da se malo pazi i da se cuva ako oces da ti traje....pozz

albin korg 01.02.2012 09:06

<<Micobl1>>
kad budes kupovao klavijaturu pregledaj jel rade svi tasteri ,zna se desiti da na varijacijma ode i na displayu gdje mijenjas boje i ritmove, mada nisu skupi i svaki ti majstor to moze zamjeniti.E da obrati paznju na izlaze. Dva puta sam rastavljao jednu kljavu i popravljao izlaz. Inace imao sam dva polovna i jedan novi ( sd ) pa 50.

micobl1 01.02.2012 09:19

OK.Provjericu sve to.

Trenutno vrijeme na Forumu 19:46

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org