YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Podeljeni OUT na pa-800 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=2157)

No.1 03.07.2007 02:18

Podeljeni OUT na pa-800

Jel neko probao vako da radi, sa podeljene izlaze na poosebne kanale, i kolkava je razlika????

mykeli 03.07.2007 09:20

Ovako Ivice...
Ja sam ranije,dok sam imao pa80 delio samo bas gitaru u poseban kanal u mix...i to mi je bila vrlo dobra varijanta zbog toga sto dosta menjam lokale(sale), a super je i ako si samo u jednom lokalu..moze da se narihta,da razbije od dobar ton!!!
E sad sa ovom pa800 sam namestio da ide sve u dva kanala..i nekako ne mogu da se naviknem,verovatno zbog toga sto sam se naviko na ono prvo..i mnogo brate gubim vreme oko stelovanja eff u samom sintu,ali sta je tu je..mislim da cu da ga dobro sredim...
U svakom slucaju,mislim da je bolje da se dele kanali,ako imas mesta na mix..mozes bass npr.da namestis kako volis!

Pozdrav

dux 03.07.2007 11:59

Nemam pa800 al imam pa80 i radim na sva 4 outputa. Razlika se osjeti, meni je nekako pratnja cistija i mocnija.... a i prednost ti je sto u toku svirke il ako mjenjas prostore jednostavno malo poštelaš na mikseti i to je to. Ja sebi na left i right ostavim samo boje za solažu, za sviranje, output 1 bubanj i ostalu pratnju, a na output 2 bas. Probaj pa ćeš se uvjeriti sam. Ne znam na pa800, na pa80 je čas posla u globalu presložiti pratnju.

Pozdrav

No.1 06.07.2007 16:16

Da ok je znam, al mislim se kako bih to izeveo i sa midi faklovima jer koristim i neke gotove programe sto sam radio sa loopovima pa bass je na svaki kanal razlicito???? treba da mjenjam bass traku na jedan kanal uvek da stoji???

dallape 08.07.2007 09:21

Zdravo,
zamolio bih clana DUX ako moze da mi objasni kako i gde podeliti izlaze u korgu pa 80 (mislim u meniju)
Pozdrav Zoran

dux 09.07.2007 00:34

Prijatelju nemam klavijaturu kod sebe, probat cu napamet, mislim da ces shvatiti....nije komplicirano. Stisnes gumb GLOBAL, u glavnom meniju stisnes s desne strane mislim drugu po redu opciju OUT/CFG....(tako nesto) i otvorit ce ti se stranica gdje ti na vrhu s lijeve strane pise drum/perc... a s desne left/right. Znaci selektiras lijevo odaberes npr. drum, zatim selektiras desno te odabires left/right, output1, output2. A dolje imas kicks, percuss...il tako nesto i odabires isto izlaz. Kad to napravis write, enter i gotovo. Eto, cas posla :D :D

pozdrav

dallape 09.07.2007 15:56

Hvala na pomoci napokon radi i kod mene..i velika je razlika preko ozvucenja 2 i 4 ulaza
Pozdrav Zoran

dux 09.07.2007 19:49

Samo neces imati pratnje na zvucnicima, pa najbolje ti je na svirci iskljuciti zvucnike od klavijature da imas bolju kontrolu

pozdrav

Trenutno vrijeme na Forumu 14:22

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org