YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Svaštara (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=26)
-   -   autorska prava na internetu (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=21573)

nikolakostic 01.02.2012 22:44

autorska prava na internetu

Sta mislite o ovim novim zakonima koji se donose u maru u vezi sa zastitom autorskih prava na internetu?
najavljuje se gasenje raznih sajtova koji ugrozavaju autorska prava, youtube, rapidshare itd itd, od kojih su vec ugaseni megaupload, ******* i jos mnogo ali meni nepoznatih..

Dell 02.02.2012 02:05

Ja koliko znam samo megaupload je ugasen, a ******* radi, probaj. Rapidshare ne mogu zatvoriti, jer pri svakom uploadu korisnik cekira da je on kriv ako uploda pirateriju. Ako mislis na SOPA-u i ACTA-u, mislim da sto kazu na vukajliji "nece jebat". Mogu i da nas jebu u zdrav mozak i politicari, mogu narod ostaviti i bez zraka i bez hrane, ali kad je rijec o internetu, tu su barem svi jedinstveni. Sve u svemu, ako bi se i donio zakon, ne vjerujem da bi balkanske zemlje to potpisale.

nikolakostic 02.02.2012 15:33

Bas smo u skoli polemisali sa profesorom gradjanskog vaspitanja. Internet provajderi ce pratiti nas saobracaj i bice moguca 3 prekrsaja, tipa, download ili upload necega sto krsi necija autorska prava, mp3, tekst, slika i drugi fajlovi.
Naime, vlasnik megaupload-a je dobio 50 godina zatvora zbog krsenja autorskih prava. ako nam jos i to zabrane i ako se bude placao pristup na 90 posto sajtova onda je stvarno svet otisao u pm :D

nikadvisekorg 02.02.2012 15:40

I jeste otišao, sve ovo je jedan veliki brat gde ste praćeni u svakom momentu.....

zsimonovic 02.02.2012 16:00

Onda nema potrebe za brzim internetom ako nema sta da se skida sa neta i da se uploaduje posto sav materijal ima neka autorska prava,filmovi,programi....Znaci vracamo se na dial-up.
Dodato:
Zalosno!!!

zeljko 02.02.2012 16:04

Ma sve su to oni i htjeli da naprave,da bih sad odlucili da pocnu da kaznjavaju i da mogu da nas prate,pa cak polako i u kucu da nam udju kako oni hoce i da to sve naucimo kao da je normalno...Nema vise zivota a ni pravde i ljudskih prava vec od davno...Tako da se vraca polako vrijeme oko za oko zub za zub:confused:

smuchac 02.02.2012 16:17

Još će se ugasit takvih upload servisa i ima ih zasad nekoliko ugašenih,nije samo megaupload. Fajlovi s ostalih koji su još "živi" polako nestaju i brišu se. Ako to krene,ja prvi ima da zaglavim ćorku,pa svi mi zajedno.:D Kontam da ako ubojice ne zatvaraju po zatvorima,neće ni nas... ;)

nikolakostic 02.02.2012 16:57

Mislim da ce i u tim zakonima kao i u svakim drugim postojati rupe. hakeri ce im izvaliti sve cake posle nekog vremena.. ne verujem da ce to ici:rolleyes:

zeljko 02.02.2012 17:48

E to sam i ja mislio da napisem

Sejox 03.02.2012 00:25

Citat:

Originalno postovano od nikolakostic (Post 204867)
Naime, vlasnik megaupload-a je dobio 50 godina zatvora zbog krsenja autorskih prava.

Ova informacija bi bila tacna,jedino ako su ga izveli pred neki "prijeki ili ekspresni" sud koji osudjuje ljude preko noci.;)
Dezinformacija....
Mozda i dobije,ali jos sigurno nije ni pocelo sudjenje....a kad ce,ne zna se.;)

Trenutno vrijeme na Forumu 20:18

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org