YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   IT Sektor (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Punjenje ketridza??? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=22115)

koja 17.03.2012 12:46

Punjenje ketridza???

Pozdrav svima imam stampac Epson Stylus DX4050 i trebam da napunim ketridze.To do sada nisam nikad radio,pa ako moze neko da mi objasni postupak punjenja i otprilike koliko ce to da kosta.Jos me zanima gde ima da se kupuje ta boja,da li u nekoj kompjuterskoj radnji?Unapred zahvalan.

PS.Pronasao sam jos jednu temu na forumu,ali se ne uklapa u moje pitanje pa sam zato otvorio novu. :)

momo 17.03.2012 16:15

Nađi zamenske boje.podigneš poklopac i stineš dugme sastrane ispod power dugmeta ono kraj kapljice .kad ga stisneš cela glava će otići u levo i staće .gore ima jedan trougao koji pokazuje koja boja ti fali.tu boju otvoriš promućkaš i odgore otkineš najlon na boji ispod najlona je mala crta koja služi kao odušak da boja curi .to je i nacrtano na boji...
Onda isto dugme na printeru opet stisneš i glava će otići u desno u položaj za menjanje boje .tu otvoriš poklopac i izvadiš boju i utisneš drugu .zatvoriš poklopac i opet ono isto dugme kod kapljice i on malo šrotuje dok "napuni boju" i to je to.

koja 17.03.2012 16:34

Kaliko sam ja razumeo iz ovoga,Vi kazete da ketridz uopste ne treba da se vadi iz stampaca.Ja sam izvadio sva cetri.Evo slicno ovako izgledaju ti ketridzi:

EPSON TX300f cambiar cartuchos.
You need to upgrade your Flash Player

Da li trebaju da se pune odozgo ili odozdo.Posto je sa strane i odozgo nalepsnica pa ne vidim sta je ispod nje,a tesko se odlepljuje.Ja vidim samo jednu rupicu odozdo iz koje valjda izlazi ta boja. :confused:

SubSonic 17.03.2012 16:42

Ovi kertridzi imaju IC cip, tako da obicno dopunjavanje nece dati rezultat.

koja 17.03.2012 16:47

Pa sta moze da se uradi?Slikacu da vidite kako izgledaju tacno.

momo 17.03.2012 19:31

Nemoj da vadiš...
Vadiš samo onaj koji menjaš...oni se ne dopunjavaju...
Novi kertridž mućkaš i skineš odgore ima na kertridžu komad plastične folije koju kidaš...
Zato ih imaš 4 da ne moraš sve četiri promeniti.
Nisam se izrazio dobro u prošlom postu

nikadvisekorg 17.03.2012 20:01

Kako misliš ne dopunjuju se? Svi kertridži se dopunjuju na ovaj ili onaj način....

koja 17.03.2012 20:02

Ja sam izvadio sve ketridze jer svi moraju da se napune.

koja 17.03.2012 20:16

3 Privitaka
Evo kako izgleda ketridz.Izvinjavam se sto sam postavio u novom postu,nije mogao da se edituje raniji.Neka moderatori spoje to.

momo 17.03.2012 20:24

cena zamenskih kertridža je 25 kn kod nas a originala 100 po boji u HR.Nisam čuo da ih neko puni jer su jeftini...
Isto tako retkost je da se svi odjednom isprazne al više ni u šta ne sumnjam...
Nema veze stavi nove sve i udri brigu na veselje hehehe.kad ih stavljaš vodi računa da ih utakneš do kraja i da se poklopac dobro zatvori.
Ili si već uspeo...

Trenutno vrijeme na Forumu 22:40

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org