YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   KORG PA500-brisanje fabrickih boja i stavljanje svijih ? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=22353)

robert_313 07.04.2012 01:13

KORG PA500-brisanje fabrickih boja i stavljanje svijih ?

Pozdrav. Trazio sam po forumu ali nisam nasao ,a ako slucajno postoji ista tema ispricavam se.
Naime, zanima me kako umjesto fabrickih boja staviti svoje na korg pa 500...
U download-u je jednom prilikom clan Miki0 rekao

<table width="100%" border="0" cellpadding="6" cellspacing="1"><tbody><tr> <td class="alt1" valign="top" width="80%" align="left">Da bi mogao i boje ubacit preko fabrickih boja nakon sto si isljucio onu zastitu na sounds, potrebno je da boje prvo ucitas u user 1. Kasnije na klavijaturi izaberes Sound mod, ucitas boju iz usera koju zelis, a potom je samo sacuvas na mjesto neke fabricke boje. Dakle, nista ne diras boju , samo je sacuvas na mjesto fabricke.Tako mozes ucitati i sacuvati boja koliko god hoces. Nakon toga boje iz usera mozes izbrisati i ubaciti nove... Kad sve to uradis po zelji onda napravis backup i imas backup od vlastitog materijala."</td></tr></tbody></table>
Nisam tocno razumio kako se iskljucuje zastita na sound..za ritmove znam-MEDIA->PREFERENCES- i ono dvoje "odkacim"

Ace 07.04.2012 13:07

Jedno od te dvoje je za ritmove a drugo za Sounds. Znaci kad si otstiklirao obe vise sve je otkljucano.

robert_313 07.04.2012 14:47

.

hvala, Ace :).. a znas li mozda kako napraviti da preformansa ubacena iz jednog seta u drugi zadrzi efekte...buduci da meni nije zadrzala,ja sam zapisao koji su efekti na starom setu te tako napravio i na novom ..za fx-c, i za fx-d,ali opet nije to to..zanima me mogu li efekti sa ritma utjecati ikako na zvuk i postoje li mjesta gdje se jos moraju srediti efektim osim kad odem u menu->efekti ...mozda pitanje i je glupo,ali pocetnika sam :)

Ace 07.04.2012 17:13

Efekti za ritmovi mogu se koristiti samo za ritam sekcija. Inace performans sacuva efekte kad bude ucitan ali moguce je da ih ti poremecujes ako menjas boje na uppere a nisu zakljucane. U Global, u General controls u LOCK imas FX sekcija, treba kod Upper FX da bude zakljucan katanac. Probaj to.

Miki0 08.04.2012 07:41

Osim sto si vidio koje su boje u performansi i gdje se one nalaze, koji su efekti na C i D, potrebno je vidjeti koliko su oni pojacani na svakoj boji pojedinacno, te koliko je pojacana svaka boja u desnoj ruci. Nakon toga trebalo bi vidjeti i onaj dio gdje se nalazi attack, reverb, cut, pa vidjeti ima li sta pod ensemble i je li dugme ensembe ukljuceno.Sve to treba zapisati, kopirati boje koje nam trebaju na klavijaturi i naštelovati.

Ace 08.04.2012 11:48

@Miki0
sve to je automatski podeseno kad ucitas performance.

ZIVAISTINA 12.04.2012 10:04

.

ne razumijem sto znaci taj ensemble(tipka)..smije li biti ukljucena i cemu sluzi

robert_313 12.04.2012 10:08

vjerovatno

vjerovatno kako bi se ukljucili neki efekti ako sam dobro shvatio.

Miki0 13.04.2012 11:37

Ensmeble sluzi da se ukljuci harmonska pratnja,npr. oktava nanize, navise ili koliko zelimo stupnjeva, pa ima jos terce i sl., ali se prethodno mora podesiti.

draganost 04.02.2019 13:10

Znam da je stara tema, ali nisam našao sličnu. Molio bih nekoga da mi pomogne jer nisam o tome našao ništa ni u uputstvu za korišćenje klavijature. Konkretno, hteo bih da na mesto fabričkih boja (Korg PA500) stavim svoje iz User1. Znam da ne treba dirati boje koje imaju oznaku GM u spisku fabričkih boja, ali bih stavio svoje na mesto ostalih fabričkih. U ovom postu mi nije jasan deo gde @robert_313 kaže da treba učitati boju iz Usera, a zatim je sačuvati na mesto neke fabričke boje. Šta konkretno treba uraditi da bi se učitala boja iz Usera (da li je samo pozvati) i šta posle toga pritisnuti ili već šta, da bi se pojavila neka opcija kao što je Select koja me pita gde hoću da premestim tu boju? Hvala.

Trenutno vrijeme na Forumu 08:57

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org