YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Muzički Software (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Kako mogu da konvertujem Kontakt instrument/banku u druge formate? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=22369)

NikolayTheM 08.04.2012 14:17

Kako mogu da konvertujem Kontakt instrument/banku u druge formate?

Pozdrav, kako mogu da konvertujem instrument koji je nki formata iz kontakta 4 u neki drugi format sf2, kmp itd.?
Probao sam sa awave studio, ali on ne podrzava kontakt formate, probao sam i neki extreme sample converter ali nista.
Hvala

Sejox 08.04.2012 14:31

Koliko se sjecam,program Extreme Sample Converter podrzava navedene
formate i .nki i .sf2,pa samim tim je i konvertovanje iz jednog u drugi moguce.
Mislim da se ne varam....

NikolayTheM 08.04.2012 15:15

Podrzava, ali kada hocu da oznacim boju iz kontakta, izadje mi poruka da boja nije ispravna, ali ona radi savrseno bez problema u kontakt-u.

tranzit 08.04.2012 15:36

Problema nema sa Kontakt Contentom ali sa Contentima ostalih proizvodjaca nece ici jer su kodirani, odnosno zasticeni, pa nije moguce kovertovati ih. Da bi se uvjerio u ovo, probaj sam da iz takvog jednog Contenta iz Kontakta spremis neki program zajedno sa samplovima, znaci opet u Kontaktov format... cak ni to nece ici, moci ces da spremis samo svoj editing tog programa ali samplove ne, a da ne pricamo o nekom konvertovanju.

NikolayTheM 08.04.2012 15:41

Dakle Kontakt ne dozvoljava konvertovanje?
Ok, predlozite mi neki dobar i ne toliko komplikovan program za slaganje semplova koji moze exportovati u neki od uobicajenih formata.

tranzit 08.04.2012 16:13

Sam Kontakt nema s tim nikakve veze, ni on sam jadan ne moze da izvede samplove iz takvih zasticenih biblioteka. Nisi me shvatio, ne postoji nijedan program koji ce iz zasticenog Kontakt Contenta moci da konvertuje samplove.
Reci mi konkretno o kojem Kontakt Instrumentu (odnosno Contentu) se radi.

NikolayTheM 08.04.2012 17:07

Pa stvari stoje ovako, imam neke semplovane harmonike u kontakt banci, njih moze samo kontakt da cita.posto meni zbog slabe konfiguracije kontakt ne odgovara, a nemam druge semplovane harmonike, hocu da konvertujem u sf2 format za vsampler jer mi vise odgovara.

tranzit 08.04.2012 17:26

To je OK nego iz kakvog Contenta su te harmonike. Ako su "user sampled" onda to nije nikakav problem uraditi sa Extrene Sample Converterom, ako su sastavni dio nekog Contenta, onda je to vrlo komplikovano konvertirati a pogotovo ako nemas debelo iskustvo sa tim. Jedino ti mogu ponuditi da mi posaljes to pa cu ti ih prebaciti u sf2 format ili koji god ti padne na pamet. Da ti detaljno objasnjavam ovdje kako to sve ide, ne vjerujem da ce dati nekakav rezultat jer je to sve vrlo zapetljano kada se radi o zasticenim Kontakt bibliotekama.

NikolayTheM 08.04.2012 17:38

ne znam iz kog su contenta, semplovao sam sam jednu da vidim da li ce je konvertovati ali nije hteo

tranzit 08.04.2012 17:41

Imam blagi utisak da me ne razumijes. Ako si sam samplovao tu harmoniku u Kontaktu onda nije nikakav problem da je konvertujes u sf2 preko Extreme Sample Convertera.

Trenutno vrijeme na Forumu 02:54

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org