![]() |
korg pa800 pomoc
hitno mi treba odgovor...prosli vikend radio svadbu ugasim kljavu normalno..dodjem kuci..upalim klavijaturu kad ono zamrzne na prvi ekran korg pa800 i tu stoji nista ne ucitava i ne pale se lampice..samo tako stoji..ideja!??!?
|
Uff, svaki put se strecnem kad god procitam ovakve postove o Pa800. Ja sam imao slican problem samo kad ga upalim blicao je 30-40 puta pa nekad se pokrene ucitavanje a nekad ne, zamrzne. Odem u servis posto sam imao garanciju i ustanovili mi mehanicki kvar, kazu nesto riknulo zbog nestabilne struje. I od tada ga nigde vise ne palim bez UPS-a (stabilizatora). Ti kazes da si ga normalno koristio i ugasio pa odjednom nece, tako da mi i to mirisi na neki mehanicki kvar, neverujem da je ugasen mogao nesto da pobrlja sa softverom. Jesi li pokusao restart i reinstaliranje OS? Pozzz
|
kao sto kolega rece,moze biti da je do OS,ako nece,moze se desiti da je ram crkao.
|
Jedino sto mozes da probas je NAND format!
Ako ga to ne "ozivi" - u servis, verovatno je ploca ili RAM. |
Skoro je imao jedan kolega isti taj problem, pisalo se ovde na forumu, i crklo je napajanje. Probaj sa nand, ali mislim da je ipak napajanje.
|
gle ovog cuda...sat vremena se zezam sa klavijaturom..i na kraju poludim uzmem srafciger i sad cu da je otvorim...okrenem je na naopacke da skinem srafove..i odustanem od poduhvata ..kontam nosim je u servis...okrenem je opet normalno i reko da probam jos jednom..i ona upali sve normalno...jjjjjjjjjjjjjbt pa sta je ovo1?!?!?! :)))))
|
Vratio si joj sve kontakte na mesto kada si je okrenuo =)) Eto sad znas ako ti se sledeci put (nedaj Boze puj,puj) slicno desi. Mora da se malo rasklimala u transportu...
|
Trenutno vrijeme na Forumu 16:21 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org