![]() |
Yamaha MG16/6FX mixer pitanje
Pozzz svima Yamaha MG16/6Fx mixer zanima me za bend taj mixer dali valja to cemu sto se tice kanla imam dosta, e sad eff dali je cemu,a ako bas i nije lako bi uzo neki externi eff, ali ovako kao mixer ako neko je imao iskustva sa takvim mixerom , sutra bi ga isao kupit 300e cjena je,, pa da se ne zeznem zato pitam unapred hvala svima.
|
Ama kako ne valja jadan ne bio. Effekt procesor na tom mikseru je iz Yamahine SPX serije efekata i ne da je dobar vec je veoma dobar kada se radi o live upotrebi. Eventualno bi ti uz njega trebao jedan eksterni kompresor za vokal i ukoliko radis sa reverbom i delayom istovremeno, onda jos jedan jeftiniji delay posto je reverb sa internog efekt procesora miksera kvalitetom sasvim uredu za live svirku. Za tu namjenu imas dovoljno Auxa na mikseru. Master 7 Band EQ je odlican za tu cjenovnu klasu a i EQi na kanalima su OK. 300 eura je cijena kako valja, ako je ocuvan i ispravan. Kupuj.
|
ok hvala ti prijatelju tranzit.
Dodato: dali je to noviji mixer nego yamaha 01 programmable |
Pozdrav.
Na tom Mg mixeru efekti su bolji nego na dynacord pm.Ljepse i mnogo cisce izlaze. Ali sto ne pogledas novu MGP seriju Yamahinih mixera.To je najnovija serija koja dolazi sa mnogo boljim predpojacalima.Ima takodje 2 efekt procesora.Jedan je SPX za delay i ostale stvari a drugi je REV-X koji dolazi sa Yamahinih digitalnih mixera.I taj je za reverb(hall) odlican. |
Yamaha mixeri su veoma dobrog kvaliteta u odnosu na cenu.Imaju cist zvuk, dobre efekte i mogu se lepo podesiti za live svirke.Ja radim na Yamahi EMX 5000
koja je veoma slicna modelu za koji si zainteresovan.Kada sam bio u situaciji kao sto je tvoja, iznajmio sam mixer na krace vreme i probao ga na svirci.Tako sam uradio sa nekoliko modela raznih firmi koji su me interesovali i odabrao ono sto mi odgovara.Mislim da ce ti biti lakse da se odlucis sta da kupis ako imas priliku da to uradis na isti nacin. |
Gogy ja sam osobno radio na tom mixeru i bio sam pre zadovoljan.Slobodno uzmi , neces se pokajati.Pozdrav......
|
Odlican mixer !!! Koristio sam ga dugo vremena i lako ga je nastimati. Efekti su mu odlicni i za razliku od novije serije ima master EQ koji mnogo znaci. U svakom slucaju ce opravdati ulozeni novac i jos ako uspijes da ga spustis ispod 300 EUR tim bolje :) p.s. prilikom kupovine obavezno obrati paznju da li se pojavljuje mnogo bijelog shuma kada ukljucis njegov EFX. Ja sam imao taj shum i vjerovatno se pojavio usljed rada na losem naponu. Smetao mi je pa sam zbog toga koristio externi EFX.
|
Cista,precizna,direktna sa dosta dobrim efektima i bez ikakvog muljanja i zauvijanja . . . Ako nisi radio na Yamahi pre trebace ti malo vremena da sve lepo podesis jer je ona malo ostrija od drugih proizvodjaca ali to nemoj da te brine,malo stelovanja i udjes u fazon ;)
|
Ok Hvala svima na odgovorima pozzzz.
|
Da li ovaj mikser ima neki efekat u kome je sadrzan reverb i echo???
Dodato: Danas sam kupio ovaj mikser i mogu vam reci da sam prezadovoljan:)Neverovatno cista i precizna mikseta,cak sam i uspeo da napravim efekat koji se sastoji iz echo i hall i sta reci nego da vredi svaku paru! |
Trenutno vrijeme na Forumu 19:55 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org