YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=60)
-   -   Korg Triton Rack (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=22738)

tyros2 18.05.2012 03:44

Korg Triton Rack

Pozdrav!

Probao sam da nalodam vise setova sa LE u Triton rack ali neide.Ustvari nece da ucita PCG dok normalno ucitava Ksc ili KMP!

Znaci PCG je sa LE-a .Imao sam Extreme i nije mi pravilo ove probleme ali eto sad mi se pojavio ovaj problemcic.

Inace ucitavam sa ZIP SCSI ,i kao sto rekoh ucitava KSC i KMP sto mi govori da je sa ZIP-om sve uredu!

Ako neko moze pomoci...uh!

Hvala!

kreso 18.05.2012 14:55

Pa normalno i logično je to. KSF i KMP su KORG-ov sample standard na svim korgovima. Kod PCG-a je druga stvar je osim LE-a i TR-a malo koji KORG ima isti engine tj OS pa da koriste isti PCG (Program/Combi/Global).
I X3 i 01W i N364 su bili ista AI2 sinteza pa nisi mogo samo tako učitati iz jednog PCG set u drugi.
Triton rack je kolko znam s PCG-om kompatibilan samo sa Triton Clasic-om i Studiom. Ostalo bez manjih dorata i konvertiranja na njega ne ide.

romario 18.05.2012 15:57

Probaj odvojeno učitati programe i kombinacije .

Ne vidim razlog de ne možes učitati pcg ,a semplove možeš .

Ne učitava ni jedan pcg koji imas ,
ili samo od nekih setova ?

kreso 18.05.2012 16:03

Pozdrav Romario !
Di si legendo ?

Što se tiće PCG-a, programe će mu još vjerojatno (neke) i povući, COMBI sigurno ne, a Global ni u ludilu (ja ti čak i ne preporučam da ga očitavaš).
I ja sam svojevremeno povukao programe od N364 u KORG iS50, naravno, on ih je unutra napisao kao hijeroglife, al on je u suštini u program modu ih svirao i očitao. Posla je bilo kasnije samo kod rename-a soundova.

Neka proba jedan po jedan iz program moda pa će vidjeti. Copy ALL program sound će mu jako teško proči. Ljen sam sada provjeriti da li ima isti broj mjesta u user postavkama Rack i LE/Tr

romario 18.05.2012 18:14

Pozdrav serife :-)
Kolega kombinira le set u klasika.
To je komptaibilno koliko se sjećam.
Čak to moze napraviti u le Liby programu.
Bas me zanimA u cem je kvaka.
Mora moci kombinirati pojedine banke,
Kao I pojedine programe I combi.
Probao bih banku po banku loadat.
Mada mislim da tyros2 to zna...
Postovano sa mobilnog uređaja
Dodato:
Tyros2,
Jel ti hoces ubacit vise setova na hard disc?
Mozda ga nemas...
Postovano sa mobilnog uređaja

tranzit 18.05.2012 19:03

Triton Rack je 100% kompatibilan sa LE po pitanju sound programa. Tu nema nagadjanja i pogadjanja. Korgova Triton linija (u koju spada i LE kao najmanji i najednostavniji model) je kompatibilna odozgo na dole sto znaci da svaki slozeniji uredjaj uvodi sound programe od svih ispod sebe bez ikakvih problema. Kod tyrosa2 nesto nije u redu sa tim fileom. Tyros 2 ajd malo detaljnije o tom fileu sta se sve nalazi u njemu posto si ga vec uvodio u Extreme treba da znas sta sadrzi taj file. Mozda i nadjemo rjesenje.

terza 18.05.2012 19:38

Ajmo se vratiti na pocetak.
Kolega "Tyros2", pogledajte koliko ima memorije u triton racku, da li je uopshte ima i ako je ima koliko broji u MB.
Zasada toliko pa cemo naci rjesenje.
Terza

tyros2 18.05.2012 21:45

Ovako:

Memorije ima 32 mb!

Setovi koje hocu da lodam su ispod 25 mb!

Na ekranu se vidi svaki fajl i folder!

Otvara Sve foldere bez problema!Loda sve kmp i ksc bez problema!

Kad markiram PCG ili KSC :Bilo sta da probam ili LOAD ili OPEN pokazuje da je nepostojeci fajl (file unavailable)!

Probao sam kod kolege na LE i moze bez problema da se naloda!

Imam iskustva sa triton serijom,ali ovo mi se do sada nije desilo,doduse ovo mi je prvi puta da imam Rack!

Pozdrav!

romario 18.05.2012 22:15

Znam ja da za tebe triton nije nepoznanica ;)

Nisi rekao dali možes ijedan pcg da učitas ?
Dali imas problem samo sa jednim setom ?

Ako to znamo,na putu smo ka rjesenju problema ...

Probaj otvoriti i sejvati u leliby taj pcg ,možda pomogne ...

tyros2 18.05.2012 22:33

Eh moj Mario!

Sve sam probao!

Nece nijedan PCG sa LE da otvori!

Kolega mi je poslao nekoliko PCG-a sa Clasica i otvara ih bez problema!

U Programu (lelibay) sam otvorio sve ove PCG sa LE bez problema,i Resejvao ali opet nista!

Joj ovaj Triton uvjek glavobolja :)

Poozzz!
Dodato:
Hvala svima!!!!

Rijesio sam problem.

Otisao sam u prodavnicu instrumenata i nalodirao u Triton EXTREME od LE set koji mi treba i onda sejvao!

Za cudo,ali Rack ga je prihvatio!

Neznam u cemu je poenta,ali bitno je da smo to rijesili!

Pozdrav!

Trenutno vrijeme na Forumu 15:26

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org