yamahapassion |
30.09.2012 04:50 |
Savet za digitalni fotoaparat...
Evo ljudi, doslo vreme da uzmem novi digitalni fotoaparat, posto sam ostao bez zadnjeg (odnelo ga dete na ekskurziju i razbilo :lol: ). Posto koristim moblini telefon samsung nexus s, slaba vajda od njega za iole ozbilje fotografije (jbes telefon kad ni zooma na kameri nema), a primetio sam kada prebacim sa telefona neku sliku na komp izadje mu otprilike rezolucije 200X200 i kada pokusam da rastegnem dobilem samo kockice :D Elem da ne duzim sa svojim jadima danas sam pogledao jedan po meni solidan digitalac, pa reko da pitam i ovde jel je vise glava pametnije od jedne, a i ima ljudi koji se razumeju u tu materiju. Ipak nije lose se posavetovati.
rec je o modelu canon ixus 240hs. u specifikacijama taj model poseduje 16.1 mpix rezoluciju sto je po meni dovoljno za pristojne fotografije, poseduje mogucnost snimanja videa u full hd formatu, mislim (nisam siguran) da je snimanje zvuka stereo, i sto je meni vazno, poseduje mogucnost transfera putem wifi konekcije. dopizdilo mi je vise sistem vadi karticu, prebacuj u komp, pa je komp ne prepozna od prve, pa drz, pa nedaj itd itd... ovo mi je prakticnije, a i sve sam po kuci povezao preko wifi. Koliko sam imao prilike da ga isporbam danas, aparat bas lezi lepo u ruci, malih dimenzija, zgodan za rukovanje, poseduje 3,2 incni touch displej itd itd... A sto je najlepse nije skup, cena mu je 209e. Eto, ako bi neko imao da prokomentarise nesto u vezi ovog aparata da li je do good buy, ili gresim. Pozdrav i unapred hvala.
|