![]() |
::Prednosti i mane Korga Pa1xpro Elite::
Zamolio bih sve one koji su imali ili jos imaju ovaj aranzer,da daju svoju ocijenu i da navedu eventualne prednosti i mane..
Uskoro bih trebao postati(nadam se)sretni vlasnik,pa me sve interesuje.. Zadnjih 6 godina radim sa G-1000 i nikad nisam imao nesto od Korga,ali kako je Roland malo zaostao sa tehnologijom u zadnje vrijeme,moja odluka je pala na Pa1xpro..;)Repertoar mi je 70% Zabavna i 30% Narodna. Dajte mi svoj komentar.;) |
ako sviras vise zabavnjake onda kupi bolje Roland G-70 ali ako već imas G-1000 ne treba ti nista vise, samo neka solo klavijatura.
|
Citat:
|
.....:rotflol:
|
...na tom korgu se svira samo domaca zabavna i to samo mushke pesme...drugo nece da svira...
|
ovisi iz koje si zemlje i na koju vrstu "zabavne" glazbe mislis.
|
ma moze se korg prilagodit za sve mislim da je za zabavne dušu dao.....
|
Citat:
A od narodne...otprilike onaj i slican repertoar sto ga je svirao Aca Lukas.. |
Kljucko...ja sam 6 godina imao Roland G-800 ...losiji ali po zvuku isti kao G-1000. I ja sam uradio to sto ti planiras da uradis...Prodao sam G-800 i kupio Pa1Xpro. Bio sam odusevljen sa mogucnostima klavijature ali nisam bio zadovoljan sa zvukom mada su mi mnogi govorili da treba vremena da se naviknem. I ako sviram PA vec nekih 9 mjeseci ..kada cujem bilo kojeg Rolanda skupi mi se u dusi i ako to nije realan zvuk ali brate moj zvuci mocno u odnosu na bilo koji drugi . Da bi zadovoljio sam sebe ...ubacio sam u korga rolandove samplove..samplove bubnja i stimam mu izlazni EQ na isti nacin kao sto je kod Rolanda i to vise nije zvuk PA . Ako kupis PA , imat ces puno posla ali neces se pokajati...1Xpro je po svemu dobar a ti si i onako navikao da nosis veliki snit i da imas veliku stvar ispred sebe sto i jeste u principu PRO-fessional..Pozdrav i puno uspjeha!
|
Zna se za sta je korg,a za sta je roland.
|
Trenutno vrijeme na Forumu 15:55 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org