![]() |
Zvucna kartica za software arranger
Za software arranger,koju zvucnu karticu sa dobrim AD/DA konverterima bi preporucili a da ima i par ulaza za mikrofone(podrazumevaju se dobri preampovi) i jos koji instrument u cenovnom rangu 200-350 eura?
Razmisljao sam o E-mu 1820m, E-mu 1616m kao i E-mu 1010(PCIe)-neki kazu da je razlika samo u microdockovima osim broja IN/OUT-a.Problem mi je sto se kod nas ne mogu naci u prodaji a u oglasima vrlo retko.Sta bi ste preporucili kao alternativu? Takodje imam dilemu oko Firewire interfejsa i PCIe a posebno u vezi ove E-mu 1010 za koju pise da radi i na PCI-1x pa sve do PCI-16x.Ima li ovo neke veze odnosno znacaja za brzinu rada ove kartice? |
Koja je konfiguracija racunara ? Imas li fw ? Koliko hoces novaca da izdvojis za karticu ?
|
Ploca ASUS P5Q-E i procesor Quad 8300 a sto se tice para gore sam vec napisao.....
p.s.Sto si prodao Tyrosa tolko jeftino? |
eto taman imam ja emu 1616
|
Izvini nisam video... :)
Uzmi presonus ili 22vsl ili 44vsl. Razlika je u tome da jedan ima 2, a drugi 4 mikrofonska ulaza. Na treba ti vise mikseta, jer sve mikrofone i instumente kacis na karticu, i iz kartice na snagas...U softverskom mikseru svakom kanalu mozes da dodelis po 2 efekta + gate, compresor, eq... Pretpojacala su kao na studio live mikserima. Kostaju oko 195e i 295e nove. Ja sam kupio 22vsl po preporuci tranzita i prezadovoljan sam. Mozes i da snimas visekanalno, sto ce ti dosta znaciti kad budes snimao svirku, mozes kasnije da ispeglas svaki instrument/vokal posebno. Ja sam se zeznuo samo sto nisam uzeo 44vsl zbog 2 dodatna kanala :) I veceras je koriscena kartica na svirci nakacena na laptop i x5d, iz kontakta su vucene solo boje + su dva mikrofona bila prikacena na nju. A sto se tice Tyrosa, jeftino sam ga platio a i pare su mi trebale jer sam kupio pa2x, morao sam da vratim ono sto sam pozajmio. Tako da nisam hteo da cekam mesec-dva kada ce se neko javiti da ga kupi. Da sam znao da ce toliko ljudi zvati pogotovo od kad sam ga prodao, digao bih mu cenu :) |
@Momo
Kolko sam video tvoja 1616M je PCMCIA kartica a meni bi trebala PCI obicna ili PCIe eventualno Firewire.U svakom slucaju hvala na ponudi! @Milepsr Ne kapiram kako ces na dva mikrofonska ulaza Presonus 22vsl nakaciti ceo orkestar? Kolko sam razumeo ti ovu karticu koristis za solo,a meni treba za kompletan aranger tako da ne znam da li ce odgovarati,bilo bi dobro kad bi se javio kolega Tranzit,mozda bi znao posto si po njegovoj preporuci uzeo karticu.Razmisljao sam i o Focusrite safire pro 24 dsp ali ne bi nista uzimao bez prethodne konsultacije "strucnjaka" sa yu-midi!:lol: p.s.Za Tyrosa si mogao ladno da uzmes jos 200-300 eurica pride a za ovu kintu za koju si ga prodao mogli su i ruke da ti pokidaju.Razmisljao sam i ja o kupovini istog a za tu lovu bi ga sigurno kupio samo nisam video oglas na vreme.Svidja mi se sistem rada na njemu koji je dosta slican kao na GW8 sa onim registracijama. |
Pa ne moras ti da uzmes sa dva mikrofonska ulaza, 44vsl ima 4 ili uzmi 1818vsl, on ti ima 8 mikrofonskih ulaza, sve zavisi od tvojih potreba. Broj ulaza na kartici nema veze sa tim sto ces ti koristiti sempl banku sa racunara, imas posebne kanale za tvoj zvuk koji izlazi sa racunara. To je samo do tebe i do toga sa koliko ljudi radis u bendu koji bi kacili svoje mikrofone, harmonike, gitare... Odgovarace ti, ne boj se, ja sam ga i uzeo da bih koristio za aranzer. Ja sam ga koristio kuci par puta i vukao sve preko nje, koristio sam Tyros kao midi kontroler i radi bez problema. Ako te ja lazem, i mene je slagao tranzit kome verujem bez pogovora :)
|
Jes da PCMCIA.Pardon.
I Mile je u pravu... |
Citat:
|
Citat:
|
Trenutno vrijeme na Forumu 17:42 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org